Prefectul din Olt a cerut să nu fie deranjat în cazul crimelor din Caracal: ”O să mă gândesc dacă îmi întrerup vacanţa”

in ExtraNews de

Prefectul județului Olt, Petre-Silviu Neacșu, a cerut să fie lăsat în pace cu cazul criminalului în serie de la Caracal, nedorind să comenteze pe marginea subiectului. Motivul este unul incredibil.

Șocant și revoltător, în același timp, prefectul județului Olt, Petre-Silviu Neacșu, le-a cerut jurnaliștilor să fie lăsat în pace, atunci când s-a încercat să fie contactat, pentru a oferi răspunsuri cu privire la crima sau, după toate probabilitățile, crimele oribile petrecute în județul pe care îl conduce.

Petre-Silviu Neacşu ar fi spus că este la stațiune, la băi, în concediu și nu vrea să fie deranjat, relatează pe pagina personală de Facebook jurnalista B1 Liliana Maria Năstase.

Deși criminaliștii vorbesc despre posibilitatea unui criminal în serie, existând comparații, deloc nejustificate, cu celebrul caz Ted Bundy, care a îngrozit Statele Unite ale Americii, jurnalista acuză reacția tardivă a autorităților, care nu au căutat-o pe prima victimă a criminalului, deși era dată dispărută de trei luni de zile.

Viorica Dăncilă cere demisia șefului Poliției Române și a prefectului județului Olt
Premierul Viorica Dăncilă cere demisia șefului Poliției Române, chestorul Ioan Buda, și a prefectului județului Olt, ca urmare a intervenției defectuoase în cazul fetei de 15 ani ucise în județul Olt.

Premierul Viorica Dăncilă a cerut demiterea șefului Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a prefectului județului Olt, Petre-Silviu Neacşu, și a șefului împuternicit al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Voiculescu Cristian, informează Mediafax.

Dăncilă motivează cererea sa spunând că au existat „deficiențe și ezitări” privind intervenția Poliției în cazul fetei de 15 ani care a fost dată dispărută și apoi ucisă în județul Olt.

„În momentul în care în subordine au existat astfel de deficiențe, ezitări, astfel de lucruri care nu au ce căuta, cred că șeful Poliției trebuia să ia măsuri. Nu trebuie întodeauna să căutăm pe cel care are cel mai mic grad. De la cel mai mare până la cel mai mic trebuie să-și asume acest lucru, iar când astfel de tragedii au loc trebuie să luăm măsurile care se impun. Atunci când se fac astfel de erori, cred că trebuie să acționăm cu fermitate pentru ca pe urmă să nu ne mai întâlnim cu astfel de cazuri. Toți trebuie să acționăm cu fermitate atât din punctul de vedere al atribuțiilor care intră în subordinea Guvernului, dar și din punct de vedere al președintelui României, unde în CSAT trebuie să ceară un raport riguros al modului în care a acționat STS și procurorul general”, a declarat Viorica Dăncilă, vineri seara, la Antena3.

Aceasta speră ca „din momentul acesta să existe aceste demisii”.

Întrebată despre un posibil înlocuitor al șefului Poliției Române, Dăncilă a afirmat: „Nu ne-am gândit la o persoană (care să-l înlocuiască-n.red.). Nimeni nu este de neînlocuit. Cineva mult mai implicat și care să dea dovadă de mai multă acțiune pentru a nu mai avea astfel de situații”.

Anterior, prim-ministrul a declarat că ministrul Afacerilor Interne Nicolae Moga se va deplasa la Caracal pentru a avea concluziile anchetei cât mai rapid posibil. Aceasta a spus că vor fi luate măsuri „foarte ferme” în ceea ce privește intervenția autorităților.

Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a anunțat, vineri, că l-a destituit din funcție pe inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Nicolae Eugen Alexe, care era împuternicit pe această poziție, în urma neregulilor din cazul fetei ucise în Caracal.

Șeful Poliției Române a aunțat că polițiștii de la Caracal au așteptat ordinul procurorului, care era șeful misiunii respective, însă a recunoscut că agenții puteau interveni în orice moment, odată ce știau locația. „Poliția și cu Parchetul, care erau ajuns acolo, au intrat atunci când a dispus domnul procuror, la ora 6 dimineața”, a afirmat Buda, la Antena 3.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Serviciul de Telecomunicații Speciale a transmis către anchetatori trei zone în care fata s-ar putea afla, STS precizând ulterior, într-un comunicat, că Alexandra a fost localizată în zona indicată de Serviciu în urma a două din cele trei apeluri la 112.