Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Prăjitură cu spumă de ness și caramel! O prăjitură pufoasă, cremoasă și foarte gustoasă!

in Retete de

Rețeta zilei de azi este una care în mod sigur ar satisface până și cel mai pretențios gurmand.

INGREDIENTE

Blat: 6 ouă; 180 g zahăr; 100 g făină; 1 linguriţă praf de copt; 3 linguri ulei; 3 linguri apă rece

Crema de vanilie:500 ml lapte; 5 gălbenuşuri; 5 linguri făină; 5 linguri zahăr; 200 g unt (82 % grăsime); 3 pliculeţe zahăr vanilat;

Spumă de ness şi caramel: 5 albuşuri; 8 linguri zahăr(4 pt caramel ,4 pt spumă); 3 linguriţe ness; ciocolată rasă pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat mixăm albuşurile bine cu un praf de sare,adăugăm treptat câte o linguriţă de zahăr,gălbenuşurile,apă rece,uleiul şi făină amestecată cu praful de copt cernute. Tapetăm o tavă 35/25 cm cu folie/hârtie de copt şi băgăm la cuptor pentru 25 de min(testul scobitorii).

Pentru crema de vanilie punem laptele la fiert,frecăm gălbenuşurile cu zahărul,adăugăm făină şi laptele fierbinte în fir subţire.Punem din nou pe foc mic amestecând continuu până se îngroaşă că o budincă. Mixăm untul spumă cu zahărul vanilat şi adăugăm treptat din crema răcită. Punem crema de vanilie peste blat şi dăm la rece până facem spumă de ness.

Pentru spumă de ness mixăm albuşurile spumă cu un praf de sare ,adăugăm treptat cele 4 linguri de zahăr,nessul şi mixăm până se topeşte zahărul.(cel puţin 10 min). Între timp punem la caramelizat cele 4 linguri de zahăr şi turnam cu mare atenţie peste spumă amestecând continuu cu mixerul. Scoatem prăjitură de la rece şi punem spumă de ness peste ea.Decorăm cu ciocolată rasă şi dăm din nou la rece.

Sursă foto: retetepapabun.ro

sursa


Ultimile din

Mergi la SUS