Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Acum poti fi concediat si prin e-mail! Decizia a intrat in vigoare chiar din aceasta saptamana

in ExtraNews

Angajatorul poate sa transmita decizia de concediere a unui salariat si prin intermediul e-mail-ului

Asa a stabilit Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) printr-o decizie aparuta recent in Monitorul Oficial. Mai exact, judecatorii au considerat ca aceasta modalitate de comunicare a documentului este legala, insa numai daca sunt respectate anumite conditii.

Legalitatea transmiterii deciziei de concediere prin intermediul postei electronice a fost confirmata oficial printr-o decizie ce a fost publicata luni in Monitorul Oficial, iar din acel moment a intrat in legalitate.

“Cata vreme angajatul a pus la dispozitie angajatorului o adresa electronica in vederea comunicarii actelor ce emana de la acesta si sunt obligatorii a fi aduse la cunostinta salariatului, comunicarea deciziei de concediere in aceasta modalitate este valabila. Mai mult decat atat, in conditiile unei dezvoltari accelerate a tehnologiei, a evolutiei raporturilor de munca ce se pot desfasura la distanta prin intermediul internetului, se apreciaza ca se poate realiza o comunicare intre angajator si salariat prin intermediul postei electronice, apta din punct de vedere procesual sa declanseze curgerea termenului de contestare jurisdictională a deciziei de concediere (…)„, se explica in decizia judecatorilor, conform postalului specializat avocat.net.

Magistratii subliniaza ca transmiterea deciziei de concediere prin e-mail este posibila daca salariatul a dat angajatorului o adresa de posta electronica la care poate fi contactat si partile comunica in mod obisnuit in acest fel.

Practic, procesul pentru care Inalta Curte a fost sesizata pentru interpretarea legislatiei a pornit de la faptul ca un salariat a fost informat de angajator despre concediere prin e-mail. Salariatul a contestat in instanta comunicarea deciziei prin posta electronica, sustinand ca nu s-a respectat prevederea legala ce impune transmiterea actului in scris.

Comentarii
html image example

Dragi prieteni,

Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Vă mulțumim cu drag, Echipa ExtraNEWS

Ultimile din

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul? Inchide aici ↗↗↗
Mergi la SUS