Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Poate nu o să-ţi vină să crezi. A crescut producţia industrială în România

in ExtraNews de

În luna februarie 2017, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,7%, respectiv cu 0,6%. La fel, faţă de februarie 2016, producţia industrială a crescut cu peste 5%, informează Institutul Naţional de Statistică.

   Producţia industrială a crescut, în februarie, faţă de luna precedentă, cu 6,7%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (cu 8,8%) şi industriei extractive (cu 0,4%). În schimb, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 10,3%.Producţia industrială, (serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate), a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 0,6%. Industria extractivă şi industria prelucrătoare au crescut cu 4,4%, respectiv cu 0,3%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,1%. 

   Faţă de luna februarie din anul precedent, producţia industrială a crescut cu 4,9%, datorită creșterilor înregistrate în toate cele trei sectoare industriale: energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+6,2%), industria prelucrătoare (+4,9%) și industria extractivă (+1,1%). Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 5,5%, ca efect al creşterilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+10,4%) şi industriei prelucrătoare (+4,8%). Industria extractivă a scăzut cu 3,6%.

   În perioada 1 ianuarie, 2 februarie 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 5,4%, deşi industria extractivă a scăzut cu 3,1%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în aceeaşi perioadă, a crescut cu 5,6%. (foto: pixabay.com)

Ultimile din

Mergi la SUS