Știri captivante și curiozități din toată lumea – Descoperă informațiile care contează!

Planta populara in leacurile romanesti dar batranii nostri nu isi inchipuiau de efectul ei miraculos. Leac mai puternic impotriva cancerului decat chimioterapia!

in Sanatate de

Este o planta populara in leacurile populare romanesti, dar batranii nostri nu isi inchipuiau de efectul ei miraculos.
Cercetatorii canadieni au descoperit ca radacina de papadie este un leac mai puternic impotriva cancerului decat chimioterapia! Aceasta planta banala ucide celulele canceroase si lupta in special cu leucemia mieloida cronica.

Daca nu esti convins ca papadia – aceasta planta banala care nu foarte atractiva nici macar pentru buchetele de flori – are proprietati curative, afla ca numele ei original este Taraxacum Officinale si inseamna „remediu pentru boli”. Specialistii in plante naturiste spun ca papadia este un excelent diuretic, pentru ca stimuleaza productia bilei, vindeca arsuri la stomac, reduce nivelul colesterolului. De asemenea, este conoscuta pentru efectul de detoxifiere pe care il are asupra ficatului. Mai nou, specialistii au descoperit ca lupta cu succes si impotriva bolii necrutatioare: cancer.

Frunzele de papadie, care sunt folosite si in gastronomie, contin fier, potasiu, zinc, fibre + vitaminele A, C, D, E, K si B. Iti asigura doza zilnica de vitamina A si contine 535% din doza recomandata de vitamina C.

Radacina de papadie, cea despre care s-a dovedit recent ca ucide cancerul, are efecte benefice asupra intregului organism, caci lupta impotriva radicalilor liberi care provoaca aceasta boala necrutatoare. Din planta se prepara o bautura astfel:

Radacina de papadie se pune la uscat, taiata feliute: se tine la soare sau se foloseste un aparat special pentru deshidratare. Apoi se transforma in pulbere, folosind un mojar cu pistil sau chiar un ciocan de snitele. Se amesteca o lingurita de pudra de papadie cu apa sau sucuri de legume si fructe. Este recomandat ca acestea sa nu fie calde. Pentru un efect anti cancer complet, se consuma bautura zilnic.

Oamenii de stiinta au testat efectele uimitoare ale radacinei de papadie pe un bolnav de cancer in varsta de 72 de ani, care nu avea niciun rezultat pozitiv in urma chimioterapiei. A inceput sa bea ceai din radacina de papadie zilnic, fara sa mai aiba vreo speranta. Dupa cateva luni de consum, boala a intrat in remisie – analizele au dovedit ca scapase de cancer! 5 ani mai tarziu, barbatul este inca sanatos.

Timpul optim pentru a culege papadia este inceputul lunii aprilie si trebuie sa o gasesti in locuri in care nu sunt foarte poluate, departe de orase si departe de strazi.

Toate partile plantei au proprietati medicinale asa ca cel mai bine ar trebuie sa o tai de la radacina cu un cutit.

Frunzele ei sunt bune pentru salata si poti sa le combini cu oua sau cartofi, aceasta salata este bogata in vitamine asa cum sunt rosiile si spanacul.

In plus are mai mult caroten decat morcovii si este plina de diferite minerale si vitamine.

Tulpina papadiei purifica sangele, rezolva problemele stomacului, regleaza metabolismul si stimuleaza functionarea vezicii biliare.

Este deasemenea recomandata de medicina traditionala ca un puternic remediu impotriva diabetului si laptele din tulpina care se presupune a fi nociv este foarte vindecator si este folosit pentru indepartarea negilor.

Floarea ei este folosita in prepararea siropului de papadie cunoscut ca miere, ce purifica sangele, il intareste, imbunatateste digestia si vindeca tusea.

Iata cum poti prepara siropul de papadie:

Trebuie sa culegi 400 de flori de papadie galbena si toarna 3 litri de apa rece peste ele.

Apoi adauga 4 lamai si 4 portocale taiate in felii si lasa compozitia sa stea 24 de ore.

Apoi strecoara compozitia prin tifon si apoi pune lichidul intr-o oala. Adauga 2 cani de zahar si fierbe aproape 1 ora si jumatate invartind mereu.

In momentul fierberii cand s-a ingrosat destul, redu caldura si pune siropul fierbinte in borcane sterilizate.

Acest sirop este excelent in tratarea racelilor, bronsitelor si poate fi dat copiilor.

Ceaiul de papadie:

Culege plante de papadie si usuca-le la aer, frunzele uscate sunt folosite in prepararea ceaiului de papadie.

Bea-l intotdeauna proaspat si poti sa-l indulcesti cu putina miere si invarte cu o lingura cu o lingura de plastic sau lemn, niciodata de metal.

Radacina de papadie trateaza cancerul

Proprietatile medicinale puternice ale papadiei sunt cunoscute si apreciate de secole.

In plus cercetarile stiintifice cele mai noi au aratat ca radacina papadiei poate trata cancerul.

Prin urmare pentru a prepara radacina acestei plante si a o pastra pentru utilizari viitoare trebuie sa o cureti, sa o tai in parti mici egale si sa o usuci la aer curat.

Poti pune radacina pe o suprafata neteda la loc uscat si rece in care sa fie aer.

Las-o la uscat timp 13-14 zile.

Apoi pastreaz-o intr-un borcan intr-un loc uscat si la intuneric.

Radacina papdiei curata rinichii, vezica biliara, ficatul si limfa.

Prin urmare este folosita pentru numeroase boli ca: artrita, constipatia, reumatismul, hepatitele, acnea.

Reteta de ceai din radacina de papadie:

Pune 60 de grame de amestec proaspat si 30 de grame de papadie uscata si adauga acestei compozitii 70 grame de apa cu putina sare.

Cand fierbe lichidul acopera oala si las-o 20 de minute apoi strecoara si consuma 3 cani de ceai in fiecare zi.

Reteta de ceai din frunze de papadie:

Usuca cateva frunze de papadie apoi marunteste-le si pune-le intr-un borcan pentru utilizam viitoare.

In fiecare zi adauga o jumatate de lingura intr-un pahar cu apa si bea cu legularitate.

Trimite prietenilor

Ultimile din

Mergi la SUS