Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

PETRECERI ŢIGĂNEŞTI MODESTE LA COSTEŞTI. S-au dus vremurile în care romii din toată ţara dădeau petreceri opulente de SFÂNTA MARIA care durau trei zile la rând

in ExtraNews de
horacredit.ro/

Au apus vremurile in care romii din toata tara dadeau petreceri opulente de Sfanta Maria Mica la Costesti, in Valcea. Joi, doar cativa au mai venit in locul in care in anii trecuti chefurile tineau si trei zile la rand.

Acum, cei care mai respecta traditia s-au multumit cu mese mai modeste si n-au mai afisat masini scumpe, ori bijuterii extravangante.

Tigan: “De la porci am ajuns la un peste, erau porcii unul langa altul, acum un peste. Mese, lautari nu mai sunt.”

Potrivit stirileprotv.ro romii recunosc ca nu mai reusesc sa castige mult, ca pe vremuri, dar se tem si de autoritati, asa ca au renuntat la spectacolul banilor aruncati in toate partile.

Petrecaret, la masa: “Nu mai merge nici Spania, nici Anglia, nici ciordeala nu mai merge, cat mai mergea ciordeala mai faceam si noi ceva. Cum te prind astia te ia. Inainte aruncam si noi cu banii, acum cum sa mai arunci ca cum te prinde astia e belea mare. Uite, astia sunt banii.”

Joi, pe dealul de la Costesti nu au mai fost aduse limuzine de ultima ora. Mesele intinse de alta data si petrecerile cu manelisti de renume sunt doar amintiri. Pe tot dealul plin odinioara de gratare doar un singur vitel a fost pus acum la rotisor.

Petrecaret, langa un vitel la protap: “Este foarte bine, ne simtim foarte bine, mai ales cand ai rudele aproape si suntem toti pentru unul si unul pentru toti, e o traditie pe care o pastram.”

Petrecaret: “Multi au probleme, altii e plecati pe afara si tot asa. Nu mai e aur, masini. Sunt, dar nu mai vor sa arate ca ANAF-ul e cu ochii pe ei, le e frica, foarte, foarte frica.”

Reporter, catre un tigan care numara bani: “Sunt suficienti?”
Tigan: “Sunt suficienti, dar nu sunt bani adevarati.”
Reporter: “E mai multa saracie?”
Tigan: “Anul asta sigur e mai multa saracie, dar multumim lui Dumnezeu ca suntem bine, sanatosi.”

Pe dealul unde isi punea cortul regele Cioaba acum au venit zeci de vanzatori ambulanti cu haine second hand.

Localnici: “Uite, cumpararam ceva frumos, uite, un pulover la 30 de lei. Mi-am luat si eu cureaua asta cu doi lei, bravo mie.”

Petrecaret: “Inainte veneau pentru fudulii, smecherii. Cu hainele e o tiganie ce fac aici, nu mai e traditia noastra. E tot dealul plin de haine vechi, inainte venea regele cioaba, regele de la Costesti, a devenit si asta, uite, exact tiganie.”

La lasarea serii, putinii petrecareti veniti la Costesti vor merge la casele lor.

Foto: PRO TV

horacredit.ro/

Ultimile din

Mergi la SUS