Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Pensiile intra mai târziu în luna iunie 2023. Veste proastă pentru toți pensionarii din România

in ExtraNews de

Bugetarii se bucură de minivacanța de cinci zile din luna iunie, însă aceasta reprezintă un adevărat coșmar pentru seniorii din România, care vor simți lipsa poștașului.

În iunie 2023, bugetarii vor beneficia de o minivacanță de cinci zile consecutive, în timp ce angajații din sectorul privat vor avea cu o zi liberă mai puțin.

Motivul pentru care seniorii vor primi pensiile mai târziu în luna iunie

În luna iunie, angajații din România vor începe cu o minivacanță. Bugetarii vor beneficia de cinci zile libere consecutive, în timp ce angajații din sectorul privat vor avea trei zile libere consecutive, plus o zi liberă în timpul săptămânii.

În luna iunie 2023, vor fi trei zile de sărbători legale în România: 1 iunie, Ziua Copilului și cele două zile de Rusalii, pe 4 și 5 iunie.

Cand ai ZERO costuri pe viata, in loc sa platesti comisioane, iti iei doua fotolii cu puf. Ai card, cont bancar, Internet si Mobile Banking.

Bugetarii vor beneficia de o minivacanță mai lungă cu o zi, deoarece autoritățile au hotărât că ziua de vineri, 2 iunie 2023, va fi zi liberă pentru angajații de la stat. Astfel, aceștia vor avea cinci zile libere consecutive.

Deoarece 1 iunie 2023 va fi o zi de joi, angajații din sectorul privat se vor întoarce la serviciu vineri, dar vor beneficia de un weekend prelungit, deoarece ziua de luni, a doua zi de Rusalii, este sărbătoare legală.

Deoarece poștașii sunt și ei bugetari, vor beneficia și ei de cinci zile libere, ceea ce se va suprapune cu perioada în care se distribuie pensiile pentru seniorii din România care nu au optat pentru plata pe card. Din acest motiv, banii pensionarilor care își primesc pensiile în numerar de la poștaș vor fi întârziați cu câteva zile în luna iunie.

Marius Budăi, despre imposibilitatea de a mai fi plătite pensiile

Conform declarațiilor directorului Casei Județene de Pensii Brașov, Diana Itu, există riscul să nu se mai poată plăti drepturile celor care ies la pensie. Aceste declarații au stârnit îngrijorare în rândul opiniei publice și au dus la speculații că nu ar mai fi bani suficienți pentru plata pensiilor. Cu toate acestea, ministrul Muncii, Marius Budăi, a intervenit și a infirmat aceste speculații, declarând că există fonduri suficiente pentru plata pensiilor la timp și în mod corespunzător.

„Exclus aşa ceva, nu vreau să circule aşa ceva, nu cred că părinţii şi bunicii noştri merită ca o asemenea informaţie să nu fie exclusă din start.

Nu este nicio problemă cu plata pensiilor şi nu va fi niciodată o problemă cu plata pensiilor”, a declarat Marius Budăi, acum trei zile.

„La nivelul anului 2022 avem un număr de aproximativ 160.000 de pensionari, din care 150.000 sunt pensionari de stat, 5000 sunt pensii comunitare, 853 avem pensii de agricultori, iar 10.300 avem pensii speciale”, a spus directorul Casei Judeţene de Pensii Braşov.

Județul Brașov se află într-o situație favorabilă din punct de vedere demografic, având doar 115 persoane cu vârsta peste 65 de ani la 100 de copii cu vârsta sub 15 ani. Această cifră este sub media națională, care se situează la 121 de persoane cu vârsta peste cea de pensionare la 100 de copii cu vârsta sub 15 ani. Aceste date pot indica o mai bună echilibrare a forței de muncă și a populației active în județul Brașov. Asta înseamnă că există și județe unde acest raport este mult mai mare de 130 la 100, iar toate taxele și impozitele pe salarii nu sunt suficiente pentru a acoperi pensiile.

Marius Budăi a recunoscut că România nu trece prin „cea mai fericită perioadă”, dar a declarat că „asta nu înseamnă că nu trebuie să găsim soluţii”.

Ministrul Muncii a subliniat că, pentru PSD, pachetul de beneficii sociale este „o linie roşie” peste care partidul nu va putea trece.

„De PSD nu s-a legat niciodată vreo tăiere de venituri şi nu ne vom schimba obiceiul începând de anul ăsta, sub nicio formă. Am spus foarte clar că o strângere a şurubului trebuie şi din partea statului, din solidaritate pentru cetăţeni. Şi atunci, la Ministerul Muncii, deja de ieri (miercuri – n.r.) am semnat un ordin şi am redus cu 20% şi în unele locuri chiar cu 30% consumul de combustibil, studiem foarte bine şi am cerut agenţiilor din subordine ca acele achiziţii de bunuri şi servicii care mai suportă amânare, că necesitatea s-a demonstrat la construcţia bugetului, să fie amânate şi de asemenea deplasările, atât interne, cât şi externe, acolo unde suportă, să fie cuplate între ele, să fie amânate dacă se poate ş.a.m.d., dar nicidecum pe spinarea cetăţenilor României”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii.

Ultimile din

Mergi la SUS