Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Pe tabla de șah a lumii, doi conducători, mută deocamdată doar amenințări

in Extern/ExtraNews de

Un dictator tânăr și neliniștit are ambiția să atace insula Guam.
„Forțele Strategice ale Armatei Poporului examinează acum cu atenție planul operațional pentru realizarea unei lovituri în zona insulei Guam, cu rachete balistice strategice de tip Hwasong-12 cu rază medie și lungă de acțiune, pentru a îngrădi bazele militare americane din Guam, inclusiv Baza Aerienă Anderson”, a declarat un oficial nord coreean care mai arăta că planul atacării insulei poate să fie pus în aplicare în orice moment, imediat după ce „comandantul suprem”, președintele Kim Jong-un, va lua o decizie în această direcție.
Insula Guam găzduieşte în prezent 6.000 de militari americani şi două baze militare ale SUA. Insula este strategic localizată între Peninsula Coreeană şi Marea Chinei de Sud.
La rândul sau, Donald Trump, aflat în concediu în statul New Jersey, a transmis: „Coreea de Nord ar face bine să nu mai amenințe Statele Unite, deoarece i se va răspunde cu foc și furie cum nu a mai văzut nimeni”.
Următoarea mutare i-a aparținut tot președintelui american Donald Trump care a transmis miercuri prin Twitter:”Primul meu ordin în calitatea de președinte a fost renovarea și modernizarea arsenalului nuclear. Acum este mult mai puternic decât a fost vreodată. Sper că nu vom fi nevoiți niciodată să utilizăm această armă puternică; nu va fi niciodată o perioadă în care să nu fim cea mai puternică națiune de pe planetă.”
Noi, pionii de pe tabla de șah , sperăm ca niciunul dintre cei doi „neînfricați”, să nu facă pasul decisiv. Ambiția nu trebuie să aducă război și moarte în lume.

 

Ultimile din

Mergi la SUS