Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Pârinţii care refuză să-şi vaccineze copiii vor avea dosar penal? Grindeanu încă nu ştie

in ExtraNews/Politic/Sanatate de

   Prezent la evenimentul „Săptămâna Europeană a Imunizării – Vaccinarea: o problemă de sănătate publică. Copii, dincolo de numere.” care a avut loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti, premierul Sorin Gridneanu a dat un răspuns confuz referitor la posibilitatea ca, datorită Legii vaccinării obligatorii, părinţilor care refuză să îşi vaccineze copiii să li se deschidă dosar penal. Gridneanu a spus că legea este încă supusă dezbaterii publice şi că decizia de a insera sau nu acest aspect în corpul final al legii aparţine Parlamentului.

   Îndemnat de unul din reporteri să abordeze şi acest subicet, al sancţiunilor, posibil penale, pentru cei care refuză vaccinarea copiilor, Grindeanu s-a eschivat spunând că „Eu aș vrea să nu trecem dintr-o parte în alta. Chiar vreau să fim cât se poate de clari și de transparenți. V-am spus că suntem deschiși (…) la toate…” Reîntrebat dacă s-a interpretat greşit că părinţii pot fi sancţionaţi, premierul a replicat din nou, că guvernul e deschis „la tot ceea ce înseamnă amendamente din partea tuturor” şi că vor avea loc în perioada imediat următoare consultări cu toate instituțiile „și cu toți cei care pot să vină cu propuneri pozitive din acest punct de vedere„.

   „Nu cred că putem fi acuzați că dorim și că venim în fața Parlamentului cu o lege care să reglementeze acest domeniu, ba chiar din contră. Iar locul cel mai bun, fără a da verdicte astăzi, pentru că nu cred că sunt eu în postura de a da verdicte, mai ales că cer o dezbatere și facem acest lucru transparent, cel mai bun lucru pentru a se lua decizii din acest punct de vedere e Parlamentul„, a mai spus Grindeanu. .

   Totuşi, Sorin Grindeanu a precizat că înainte de a se începe să se dea amenzi, „trebuie să avem ceea ce să livrăm, adică aceste vaccinuri„. El a repetat că în această perioadă legea vaccinării e în dezbatere publică, şi că datoria Guvernului este să asigure cadrul și stocul, respectiv necesarul de vaccinuri, înainte de a se discuta despre sancțiuni.

Premierul a mai subliniat că părerea sa legată de forma finală a legii „va fi în momentul în care mi-o asum şi ne-o asumăm, ca proiect de lege în Guvern, după ce trece această perioadă de dezbatere publică„. (foto: gov.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS