Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

O grenadă a explodat în timpul orelor la Academia Tehnică Militară din Bucureşti. Cel puţin cinci studenţi sunt răniţi

in ExtraNews de

Incident grav la Academia Tehnica Militara din Bucuresti. Cinci studenti au fost raniti intr-o explozie, in timp ce se aflau la un colocviu despre sistemele de armament, relateaza  stirileprotv.ro

O grenada a explodat iar unul dintre tineri s-a ales cu rani serioase la o mana. A fost internat de urgenta la Spitalul Militar. Incidentul este acum investigat de procurorii militari.

Cei 4 au scapat cu rani usoare insa din cauza zgomotului puternic, au dureri de urechi si urmeaza un tratament la domiciliu.

Cei cinci studenti la Inginerie sunt in ultimul an la Academia Militara iar in momentul in care s-a declansat dispozitivul pirotehnic erau supravegheati de profesorul de curs.

Oficialii MAPN nu precizeaza ce faceau cu grenada in acel moment, insa spun ca totul a fost un accident la care nu se astepta nimeni, pentru ca studentii cunosteau foarte bine detaliile tehnice ale unui dispozitiv cu capsa fara incarcatura exploziva.

Ei montau si reansablau aceste dispozitive frecvent iar in mod normal, la o astfel de grenada folosita in scolile militare, in momentul in care tragi parghia de siguranta, automat ea este amorsata si in maxim 4 secunde trebuie aruncata din mana pentru ca explodeaza.

Incidentul este cercetat de parchetul militar, pentru ca s-a deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa iar in paralel se deruleaza si o ancheta interna.

Sursa: stirileprotv.ro

Ultimile din

Mergi la SUS