Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

O explicație genială! De ce femeile și bărbații gândesc diferit.

in Diverse de

Femeile sunt construite mult mai complicat decât bărbații. La bărbați totul este simplu, la femei totul este complicat. De ce?
Pentru că avem dispozitivele biologice ale creierului foarte diferite.

Emisferele stanga si dreapta ale creierului sunt legate printr-o serie de nervi care se numesc corpul calos. Acest “cablu” face ca o parte a creierului sa comunice foarte bine cu cealalta, permitand schimbul de informatii, ca doua calculatoare pe umeri, legate de o interfata unica. Ei bine, la femeie, corpul calos este mai gros decat la barbat, avand cu peste 30% mai multe legaturi intre emisfere.
De aceea, vorbirea femeii este mai fluenta, iar acest lucru explica si capacitatea femeilor de a putea executa mai multe lucruri fara legatura aparenta intre ele. De unde si intuitia feminina. Ce sa-i faci, asta e! Barbatul are mai putine conexiuni si de aceea creierul lui este configurat sa faca un singur lucru o data. Creierul lui este mai compartimentat. Daca ii veti scana creierul in timp ce citeste, veti constata ca practic este surd. Nu-si poate pastra vigilenta auditiva in acelasi timp ce citeste.

Voi începe cu bărbații.

Creierul bărbaților – un dispozitiv în care domnește o ordine perfectă. Aici totul este pus în cutii diferite.
Sexul – într-o cutie, sportul – în alta, lucru – în a treia. Avem o mulțime de cutii, aproape pentru fiecare lucru. O cutie este pentru mașină, una pentru bani, există o cutie care păstrează gândurile despre lucru. Avem o cutie, în care depozităm ideile pe care le avem despre voi, femeile. O cutie – destinată copiilor. Și o cutie aparte – gândurile despre mamă.

Mereu ne aranjăm gândurile după acest principiu. Și există o regulă: atât timp cât desfaci o cutie pe celelalte nu le poți atinge. Dacă discutăm un anumit subiect, atingem doar cutia unde avem stocate „documentele” specifice acelui subiect. Iată de ce noi discută doar întrebările concrete: suntem foarte atenți cu privire la conținutul acelor cutii, care nu sunt puse în discuție.

Creierul femeilor este diferit – o minge mare, învelită în sârmă. Și totul este conectat. Banii sunt asociați cu mașina, mașina cu munca, copii cu mama, mama cu bunica și bunica trebuie să fie și ea conectată la ceva. Ca rezultat procesului de gândire al femeilor – o șosea imensă pe care totul este condus cu aceeași formă de energie – emoție.

Din această cauză, femeile țin minte tot. Dacă iei oricare întâmplare din viața voastră și o conectezi la emoții, ea rămâne veșnic în mintea voastră.

De ce bărbații nu sunt la fel? Pentru că, în primul rând, de multe ori uităm să ne revizuim cutiile. În al doilea rând, suntem ființe aproape lipsite de emoții. La drept vorbind, avem foarte puține lucruri pentru care ne facem griji cu adevărat. Dar femeile tind să aibă grijă de tot. Ele, pur și simplu, iubesc acest proces.

De-asemenea, în creierul bărbaților există o cutie, despre care femeile nu știu. Este o cutie goală. Și este preferata noastră.
Dacă un bărbat are șansa de a face acest lucru, din subconștient o va alege anume pe ea. Ce ar putea fi mai bine decât golirea creierului pentru câteva ore? Din acest motiv ne place pescuitul.

Câțiva ani în urmă, Universitatea din Pennsylvania a efectuat un studiu și a constatat că bărbații chiar se pot deconecta de la tot și în același timp pot respira. În comparație cu femeile, care nu au această abilitate.

Mintea femeilor nu se oprește niciodată. Ele nu pot savura acea cutie cu „nimic”. Acest lucru desigur le înnebunește. Din acest motiv le enervează când văd un bărbat care nu face nimic.

Femeia foloseste in medie sase expresii faciale in zece secunde, prin care reflecta sau reactioneaza la emotiile interlocutorului.
De regula, barbatul ramane impasibil cand asculta, pentru a nu-si trada emotiile, dar asta nu inseamna ca nu traieste nici un fel de emotie. Scanarea creierului arata ca barbatii reactioneaza emotional la fel de puternic ca femeile, dar evita s-o arate.

Barbatul se pierde pe sine in munca si in performantele ei, pe cand femeia se pierde in detaliile vietii si in multimea relatiilor.

Ultimile din

Mergi la SUS