Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Nu mai arunca cojile de la cartofi deoarece au foarte multe întrebuințări! Intrebuintari la care nu te gandeai

in Curiozitati
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Cojile de la cartofi ajung direct in cosul de gunoi dupa ce ii curatam. Chiar daca mai au si pete, aceste coji sunt deosebit de utile in casa.

Afla din randurile urmatoare cum sa le folosesti in beneficiul tau.

Umilul cartof a ajuns pe locul 4 in lista alimentelor care se consuma peste tot in lume. Nu este familie sa nu manance cateva zeci de kilograme de cartofi pe an, iar cojile de la cartofi se aduna la gunoi in fiecare saptamana.

Datorita consumului ridicat, cojile de cartofi ar putea deveni un combustibil bio cu potential urias. Dar pana la utilizarile lor industriale, afla cum sa le folosesti in gospodarie.

Ingrasamant pentru flori si legume

Cartofii contin minerale precum fier, zinc, magneziu si calciu, folositoare pentru gradina ta cu legume sau pentru florile din ghivece. Peste iarna, aduna toate cojile de cartofi si pune-le in compost, pentru a imbogati substratul din solar sau din gradina.

Pentru plantele din ghivece, este foarte hranitoare apa in care au stat cojile. Nu le arunca la gunoi. Pune-le intr-un litru de apa rece si lasa-le 2 zile la macerat, apoi strecoara apa si uda cu ea florile din casa.

Curata bine oalele si tacamurile din inox

Spala cartofii cu un burete fin, apoi curata-i de coaja. Foloseste cojile curate sa lustruiesti vesela si tacamurile din inox. Acidul din cartof indeparteaza petele de apa de pe tacamuri si le reda stralucirea de la inceput.

La final, sterge tacamurile sau oalele cu un servet curat de bumbac si vor fi ca noi. Este un truc foarte ieftin care te va ajuta mai ales cand ai musafiri la masa.

Cojile de cartofi fac supa mai gustoasa

Spala bine cartofii de fiecare data cand ii cureti si pastreaza cojile intr-o punga de hartie la frigider. Cand vei face supa, adauga-le in oala impreuna cu bucatile de carne sau cu ceapa intreaga.

Dupa ce s-au fiert, scoate cojile si arunca-le si adauga in supa celelalte legume. Amidonul si celelalte elemente nutritive din cojile de la cartofi vor face supa mai consistenta si mai hranitoare.

O supa cu adevarat delicioasa, la care poti fierbe si cojile de la cartofi, este supa de pui cu galuste!

Beneficii pentru ten

Numeroase fructe si legume pot fi folosite pentru frumusetea tenului, dar si cojile de cartofi au un rol in aceasta privinta.

Foloseste cojile curate si inmuiate in apa calda sa masezi usor obrajii, fruntea si pielea de pe gat. Mineralele si amidonul din coji ajuta la curatarea petelor si pastreaza pielea mai fina.

Nu ai cum să oprești creșterea părului alb, așa că singurul lucru pe care îl poți face este să îl vopsești. Dacă nu vrei să folosești produsele din comerț, îți dăm o variantă naturală, din coji de cartofi.

Părul alb apare odată cu înaintarea în vârstă, iar pe măsură ce trec anii, se răspândește în tot capul. Soluția naturală pe bază de cartofi nu îți vopsește părul peste noapte, însă în câteva săptămâni, vei scăpa de el. Amidonul din această legumă acționează ca un colorant și ajută la acoperirea firelor albe, potrivit livestrong.com.

Cum prepari vopseaua pe bază de cartofi

Pentru acest remediu, ai nevoie de aproximativ cinci sau șase cartofi medii sau mari. Curăță-i și pune cojile într-o oală mare de gătit. Adaugă un litru – un litru jumătate de apă, apoi pune totul la fiert. Lasă compoziția pe foc timp de 20-30 de minute, apoi strecoară apa obținută și las-o să se răcească. Soluția finală se pune într-o sticlă goală de șampon și poate fi folosită. Cum o folosești Spală-te pe cap, apoi folosește și un balsam, pentru că firele albe sunt mai uscate și au nevoie de hidratare.

Înainte să te clătești, lasă balsamul să acționeze două-trei minute. Aplică, apoi, vopseaua din cartofi pe tot părul și apoi usucă-te cum o faci de obicei. Nu folosi uscătorul, ci un prosop. Repetă acest proces zilnic sau de două-trei ori pe săptămână, până când ești mulțumită de rezultat. Vezi ]n filmulețul de mai jos cum prepari vopseaua pe bază de coji de cartofi.

Apa de coji de cartofi întărește părul

Apa de coji de cartofi este un remediu minunat pentru întărirea și hrănirea părului. Întrucât aceasta are tendința de a închide culoarea părului, utilizarea sa nu este recomandată persoanelor cu părul blond.

Industria cosmetică oferă numeroase sute de produse pentru îngrijirea părului, produsele naturale, precum apa de coji de cartofi, pot fi mult mai utile și benefice.

Multe dintre produsele din industria cosmetică sunt extrem de utile și te ajută să-ți menții părul sănătos și puternic. Însă în anumite cazuri ele nu sunt chiar atât de eficiente. Din contră, acestea pot cauza deteriorarea părului și apariția afecțiunilor provocate de diverse reacții chimice.

Tocmai de aceea este important să ne amintim că există și remedii naturale care întăresc și hrănesc părul, stimulându-i creșterea.

Astăzi îți prezentăm un remediu care a ajutat numeroase femei să obțină un păr sănătos și bogat: apa de coji de cartofi. Aceasta este o soluție simplă care redă părului strălucirea naturală, întărește rădăcinile și reduce firele albe. Nu vrei să o încerci și tu?

Proprietățile apei de coji de cartofi

La fel cum se întâmplă cu majoritatea fructelor și legumelor, coaja de cartof ajunge în coșul de gunoi pentru că nu pare să folosească la nimic.

Adevărul este că, deși nu se folosesc la gătit, cojile de cartofi au proprietăți importante care pot fi valorificate în diverse alte scopuri.

Se estimează că aproape 50% din coaja cartofului este compusă din polizaharide, un tip de fibre alimentare. În plus, aceasta reprezintă și o sursă excelentă de potasiu. Acest mineral joacă un rol important în echilibrarea nivelului de electroliți din corp.

Cojile de cartofi conțin cantități mai mici de vitamina C, tiamină, riboflavină și niacină solubilă în apă. Aceste substanțe sunt excelente pentru păr, deoarece îl hrănesc în profunzime și au un efect antioxidant care previne deteriorarea firelor.

Cojile de cartofi conțin minerale precum calciu, mangan, zinc și fier, precum și diferiți fenoli și glicoalcaloizi.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS