„Nimeni nu poate trăi cu 1000 de euro! Avem o leafă de mizerie” Parlamentarul s-a plâns, în plenul Camerei Deputaților, de venitul pe care îl câștigă!

in Politic de

”Suntem tentați să avem abordări puțin populiste și să dăm dovadă de foarte multă ipocrizie în intervențiile publice. Au trecut 27 de ani de când am schimbat o orânduire și un tip de economie. Avem abordări liberale, suntem într-o economie de piață, dar am păstrat reminiscențe bolșevice în comportamnetul, atitudinea și discursul nostru public”, a spus Remus Borza în plenul Camerei Deputaților, potrivit Libertatea.ro.

”Care este interesul statului de a avea niște parlamentari, de a avea niște demnitari și chiar funcționari public care să trăiască dintr-o leafă mizeră care nu îi asigură traiul nici de pe o zi pe alta? De ce să fim noi mai catolici decât Papa? Uitați-vă la francezi, un parlamentar poate să exercite simultan calitatea de parlamentar, cea de membru al Guvernului și cea de primar. Noi nu, avem o problemă care pleacă de la Constituție.

Ar trebui să încurajăm și să dăm posibilitatea parlamentarilor să exercite și meseriile liberale”, a spus deputatul ALDE.Remus Borza a povestit cum, la preluarea mandatului, a trebuit să renunțe la funcția pe care o deținea într-o firmă de reorganizare judiciară de mare succes, și să își vândă părțile sociale.

”În urmă cu o lună de zile, am decis să vând părțile sociale și să mă retrag din fimra de reorganizare judiciară, care a virat peste 3 milioane de euro statului, și are peste 2.600 de salariați. Din cauza acestei interpretări restrictive, după 20 de ani de activitate prodigioasă, a trebui să renunț la o companie de care m-am atașat. De ce trebuie să fiu silit să câștig de 200 de ori mai puțin decât în decembrie?

Dacă făceam trafic de influență, da, să vină DNA să mă ia. Dar dreptul la muncă este constituțional”, a mai spus el.Potrivit lui Borza, se dorește ținerea într-o ”formă de iobăgie a parlamentarului, și astfel îl vulnerabilizăm la corupție”.

”Nimeni nu poate să trăiască din mai puțin de 1000 de euro, cât avem noi acum”, a mai declarat Borza, cerând o relaxare a acestor incompatibilități a aleșilor, astfel încât să poată deține și funcții în firme.