Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Nepotul unui celebru scriitor a fost reţinut sub acuzaţia de înşelăciune. Laurenţiu Codruţ primea 1.000 lei pe zi doar ca să stea acasă

in ExtraNews de

Laurențiu Coruț, nepotul celebrului scriitor Pavel Coruț, a fost reținut astăzi de procurori, fiind acuzat de înşelăciune. Laurențiu Coruț, directorul juridic al ACCU, este celebru pentru că a fost plătit de Primăria cu 1.000 de lei pe zi ca să stea acasă!

Până să fie reţinut de procurori, Laurenţiu Coruţ a avut o evoluţie palpitantă în Primărie. În februarie 2009, pe când era directorul juridic al Administrației Cimitirelor București (ACCU),  a fost dat afară de primarul general Sorin Oprescu.

A fost repus în funcţie de justiţie

Coruţ a dat însă în judecată Muncipalitatea şi a câştigat procesul în 2010. Instanţa a obligat Primăria să îl repună în funcţie, să îi dea salariile din urmă şi să îi dea şi o despăgubiri de 1.000 lei pe zi, inclusiv sâmbăta și duminica (!), până la reangajare.

A jucat la ambiţie cu Oprescu

Oprescu şi-a făcut însă ambiţia: l-a repus în post la mişto, în sensul că imediat după renumire, l-a dat afară din nou. A urmat un alt proces câştigat de Coruţ, dar decizia nu a fost pusă în aplicare nici de acestă dată de către Municipalitate. Una pesta alta, fostul director juridic a primit de la Primărie, din 2009 până în martie 2016, când a fost reinstalat în post, 170.000 de euro, doar ca să stea acasă.

I s-au confiscat laptopul şi telefonul mobil

Iată însă că directorul juridic al ACCU a fost ridicat de procurori în acestă dimineață de la locul de muncă, pentru înşelăciune în calitate de mediator. În afară de munca la ACCU, Laurenţiu Coruţ are un cabinet de mediere şi în această calitate ar fi înşelat pe cineva. Altfel spus, acest caz nu are legătură cu locul de muncă a lui Laurenţiu Coruţ, cu toate acestea însă, el a fost ridicat din biroul său din ACCU şi i s-au luat laptopul şi telefonul mobil. Mâine dimineaţă urmează să apară în faţa judecătorului cu propunere de arestare preventivă, noteaza libertatea.ro

Ultimile din

Mergi la SUS