Inchisoare pe VIATA pentru romanii care fac ASTA! Viorica Dancila a anuntat cea mai DURA masura a Guvernului…

in Politic de

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că până la finalul lunii august guvernul va emite o ordonanță de urgență pe justiție, în urma evenimentelor care au avut loc la Caracal și Săpoca pentru înăsprirea pedepselor pentru criminali și violatori. Anunțul șefei Executivului a fost făcut în emisiunea „Subiectiv” de la Antena 3, în această seară.

Viorica Dăncilă anunță OUG pentru pedepsirea mai aspră a violatorilor și criminalilor
„Am spus că nu mai intervin în justiție și nu mai vreau să dau prin OUG decizii care țin de justiție, dar cred că e reparație morală să avem închisoare pe viață pentru crime și pedepse aspre pentru violatori. Am spus că voi face și voi face”, a declarat Dăncilă la Antena 3.

Măsurile pentru această OUG vor fi luate în ultima săptămână din această lună, a spus premierul. Dăncilă spune că această nouă ordonanță va avea în vedere repararea anumitor greșeli care s-au făcut până acum, care au dus la disfuncționalități în mai multe instituții, printre care a enumerat STS, care se ocupa de Serviciul 112.

Dăncilă nu crede că ALDE va ieși de la guvernare
„Am spus că vin cu OUG care să reglementeze anumite lucruri care au condus la o întârziere sau funcționare nu tocmai bună a unor intervenții. Mă refer a 112, în cadrul unui grup de lucru avem 14 măsuri, oug pregătite, măsuri din partea ministerului de Interne și a ministerului Justiției. Le vom adopta în ședință de Guvern, urmând ca Parlamentul să ia act”, a mai spus premierul României.

Cât despre zvonurile potrivit cărora ALDE ar părăsi PSD și ar ieși de la guvernare, Dăncilă este ceva mai optimistă față de alți colegi: „Eu cred că această coaliție va merge. Colegii de coaliție vor înțelege că avem această responsabilitate pentru România și pentru români. E important modul în care ne vor judeca românii legat de această decizie”.