Multipla campioana Andreea Raducan: Votati ‘DA’ la referendum, ni se ofera sansa de a nu mai tolera hotia, furtul, minciuna”

in Diverse de

Andreeea Raducan, fosta mare campioana la gimnastica, a dat publicitatii un mesaj in care ii indeamna pe romani sa participe la referendumul pe justitie. „Sper ca ne-am invatat lectia si ca vom merge cu totii la vot in aceasta duminica, 26 mai. Si ca vom alege intelept pe cine trimitem sa ne reprezinte in Parlamentul European si ca vom raspunde cu ”da” la cele doua intrebari ale referendumului”, scrie Raducan.

„Dragi prieteni,

In urma cu mai bine de doi ani, in 31 ianuarie 2017, mi-am exprimat pozitia cu privire la aprobarea proiectului de lege privind gratierea (ordonanta 13). Va multumesc tuturor celor care ati citit, inteles si distribuit mesajul. Zilele trecute m-a intrebat cineva daca am avut vreun regret ca am scris acel mesaj. I-am raspuns ca singurul regret pe care il am, este acela ca mesajul meu de atunci, este la fel de valabil si astazi.

Dupa doi ani si patru luni, ni se ofera sansa de a nu mai tolera hotia, furtul, minciuna, raspunzand la doua intrebari: 1. Suntem de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie? 2. Suntem de acord cu interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare si cu extinderea dreptului de a ataca ordonante direct la Curtea Constitutionala?

Sper ca ne-am invatat lectia si ca vom merge cu totii la vot in aceasta duminica, 26 mai. Si ca vom alege intelept pe cine trimitem sa ne reprezinte in Parlamentul European si ca vom raspunde cu ”da” la cele doua intrebari ale referendumului. Sta in puterea noastra sa demonstram ca Romania este o tara care are oameni competenti si onesti. Doar mergand la vot si exprimandu-ne optiunile putem avea constiinta impacata ca ne-am spus cuvantul referitor la directia in care dorim sa se indrepte tara si, implicit, soarta noastra, a fiecaruia. Daca nu ne asumam nimic, si doar stam in expectativa, dand vina pe unii si pe altii, nu se va intampla nimic.

Altii au platit cu viata pentru ca au indraznit sa-si spuna punctul de vedere. Ca sa va reamintiti, faceti o vizita la Sighet, la Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, un loc impresionant, unde veti vedea cum si-au gasit sfarsitul oameni extraordinari in temnite, pedepsiti ca au dorit sa se exprime liber. Noi avem sansa la opinie si putem sa decidem cine dorim sa ne conduca. Haideti sa mergem cu totii la vot duminca, in 26 mai, cu asumare si incredere intr-un viitor mai bun pentru noi si copiii nostri!”, a scris Andreea Raducan pe Facebook.

Mesajul Andreei Raducan a stranit furia PSD, numerosi postaci PSD au reactionat cu injuraturi si acuzatii absurde.