Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Modificare majoră în Codul Rutier! Șoferii vor avea un ȘOC când vor fi opriți în trafic

in ExtraNews de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Politistii locali ar putea sa-i opreasca in trafic pe soferi, sa le retina permisul si sa-i amendeze, la fel ca agentii de la Brigada Rutiera. Mai multi parlamentari au depus un proiect de lege ca sa modifice Codul Rutier.

Alesii au venit cu aceasta idee, dupa ce au observat ca unele amenzi date de politistii locali nu sunt recunoscute in instanta. Dar Avocatul Poporului a contestat aceasta propunere la Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit stirileprotv.ro.

In acest moment, politistii locali ii pot amenda pe soferii care opresc sau stationeaza neregulamentar si au dreptul sa dirijeze traficul in intersectii. Prea putin, sunt de parere 13 deputati care au initiat un proiect legsilativ ce le-ar da dreptul agentilor locali sa opreasca in trafic un conducator auto si sa-l amendeze daca a incalcat Codul Rutier.

Deputat PNL Varga Glad: „Aceste lucruri se intampla si acum, doar ca in instanta sunt cazuri in care cei care au contestat au castigat pentru ca ordonanta nu a fost modificata.”


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS