Misterele tunelului subteran Scoția-Turcia, vechi de 12.000 de ani

in Curiozitati de

Există nenumărate tuneluri subterane și încăperi ce datează din Antichitate și stăbat continentul european. Aceste tuneluri masive, subterane, cu o vechime de 12.000 de ani, au fost construite de populații antice, care aveau cunoștințe mult mai avansate decât este acceptat astăzi de cei mai mulți cercetători. Aceste descoperiri sunt dovezile existenței unei culturi europene demult apuse?

Acum mai bine de 12.000 de ani, oamenii Antichității europene au început construirea unor tuneluri subterane pe întregul continent. Nimeni nu cunoaște de ce și cum au fost construite aceste tuneluri, dar ne dezvăluie cele mai incredibile capacități pe care le aveau oamenii acum mii de ani. De fapt, acum 10.000 de ani, omul a ridicat cele mai fascinante structuri antice cunoscute până în zilele noastre.

Dovada: Gobekli Tepe. Arheologii au descoperit în Germania modernă, mii de tuneluri subterane care datează din Epoca Pietrei. Aceste tuneluri sunt răspândite în Europa, din Scoția până în Turcia, iar funcționalitatea lor originală încă pune în dificultate lumea științifică.

Care a fost scopul acestor misterioase tuneluri? Erau folosite ca refugii în cazul unor amenințări majore? Aceste încăperi uriașe erau folosite pentru ritualuri religioase? Sau acolo erau ascunse bunurile din calea prădătorilor? Am putea bănui că, acum 12.000 de ani, populațiile luau în calcul și pericolul unui cataclism global.

În Europa, arheologii au început să exploreze numeroasele tuneluri. Mulți cercetători, printre care și Dr. Heinrich Kusch, sunt de părere că aceste contrucții megalitice sunt echivalentul autostrăzilor din zilele nostre, permițând, astfel oamenilor să ajungă în cele mai îndepărtate locuri de pe continent. În cartea “Secrets of the underground door to an Ancient World” (“Tore zur Unterwelt”), Dr. Kusch ne spune că dovezile existenței unor tuneluri subterane au fost găsite sub zeci de așezări neolitice de pe continentul european. Aceste tuneluri imense sunt văzute ca “autostrăzi antice”.

Interesant este faptul că ele încă există astăzi pe teritoriul Europei, iar cercetătorii abia acum încep să le localizeze și să le descopere.

Dr. Kusch afirmă că “De-a lungul Europei, există mii de astfel de tuneluri – din nordul Scoției până jos, la Mediterana. Ele se intersectează cu cavități, în unele locuri mai largi. Există și așezări cu încăperi. Nu toate sunt legate între ele pentru că rețeaua subterană este imensă”.

În cartea sa, profesorul Dr. Henry Kusch de la Universitatea Karl-Frazen din Graz, împreună cu soția sa, Ingrid analizează și rețeaua de tuneluri localizate în regiunea Styria, Austria, ale căror scop rămâne un mister.

Nu există nicio explicație satisfăcătoare din partea cercetătorilor despre funcționalitatea tunelurilor. Dar, testele cu carbon au arătat existența unui material organic găsit în tuneluri, care datează de mii de ani. Multe dintre aceste încăperi sunt conectate cu locuri interesante sau așezări antice. Intrările tunelurilor se găsesc adesea lângă ferme vechi, biserici și cimitire sau în mijlocul pădurilor. Aceste tuneluri au fost construite de oameni care știau foarte bine ce fac. Constructorii aveau un spectru larg de cunoștințe și au creat tunelurile în așa fel încât au rezistat zeci de mii de ani.

De fapt, meșterii antici le-au creat prin metoda zig-zag pentru a suporta greutatea imensă a pământului. Alte tuneluri similare au fost descoperite pe toată întinderea Europei. Există urme de tuneluri subterane în Spania, Turcia, Anglia, Ungaria și Bosnia. Nimeni nu a putut da, încă o explicație unanim acceptată referitor la motivul construirii acestora.

Unii experți sunt ferm convinși că rețeaua extensivă de tuneluri a fost construită de populațiile antice pentru a se proteja de pericolele lumii de afară. Alții rămân la ideea că erau necesare pentru traversarea Europei în cazul izbucnirii unor războaie sau epidemii.

Se mai crede că această rețea de tuneluri din Europa reprezintă doar o mică descoperire care va conduce pe viitor la descoperirea unei lumi subterane foarte vaste.

Comunitatea științifică la extreme. Oamenii au creat structuri impresionante în Antichitate, acum zeci de mii de ani, care ne ridică multe semne de întrebare astăzi. Dar arheologii promovează ideea că tot acei oameni erau extrem de primitivi. Descoperirile incredibile de la Gobekli Tepe, Piramidele egiptene sau Stonehenge demonstrează exact contrariul – strămoșii noștri au dezvoltat tehnologii foarte avansate care le ușurau activitățile zilnice și, chiar garantau perpetuarea speciei în condiții vitrege.

Descoperirea vastelor rețele de tuneluri subterane indică foarte clar că omul din Antichitate nu și-a petrecut viața vânând animale și culegând fructe, ci s-a dedicat ingineriei care necesită design și resurse intelectuale enorme.

Aceste tuneluri nu se găsesc doar în Europa. Foarte multe culturi de pe Glob care menționează existența unor tunele similare, ne conduc spre o lume subterană. Potrivit indienilor Macuxi de pe Amazon, o vastă rețea de tuneluri face legătura între lumea noastră și încăperi misterioase situate sub pământ.

Indienii Macuxi sunt populații indigene care trăiesc în jurul Amazonului, în țări precum Brazilia, Guyana și Venezuela. Potrivit legendelor locale, strămoșii lor sunt Copiii Soarelui, creatorii Focului și bolilor și protectorii nucleului pământesc.

Legendele orale vorbesc despre o intrare spre interiorul Pământului. Până în 1907, Macuxi puteau intra într-un fel de caverne și au călătorit 13-15 zile până au ajuns în interiorul Pământului. La acel capăt al lumii, trăiesc așa-zișii giganți, creaturi cu înălțimi de până la 3-4 metri.

Tragedia i-a lovit pe Macuxi în 1907, când au sosit trei englezi, din ordinul monarhului lor, în căutare de diamante. Zona Macuxi prezintă, teoretic, și azi interes pentru extracția diamantelor. Datorită explorărilor intense încă din 1912, zona s-a micșoarat foarte mult, iar prospectarea diamantelor nu mai este profitabilă, cum era la acea vreme, când Coroana Brianică exploata localnicii Macuxi. Unul dintre aceștia a fost foarte neinspirat când le-a arătat englezilor intrarea într-o cavernă.

Străinii au trimis o scrisoare maiestății, în care descria plajele cu diamante din belșug și tuneluri vulcanice foarte vechi și precise care duc spre o lume interioară. Exploratorii englezi s-au aventurat în această călătorie și nu s-au mai întors niciodată. În locul lor au venit giganții care i-au pedepsit pe indigeni pentru divulgarea secretului și nu le-au mai permis niciodată să intre în tuneluri. Macuxi de azi, cei mai bătrâni dintre ei își calculează vârsta după calendarul Lunii, dar nu se pot împăca cu gândul că nu mai au acces în Paradis.