Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Medicii ne recomandă să NU le cedăm locul în tramvai pensionarilor: „Le facem un rău dacă ne ridicăm ca să-i lăsăm să stea jos”

in Diverse de

Specialiştii spun că de fapt le facem un rău vârstnicilor prin acest gest, aparent politicos.

Potrivit medicului sir Muir Gray, profesor la Oxford şi consilier al Ministerului britanic al Sănătăţii, ar trebui să nu ne ridicăm pentru a le ceda locul persoanelor mai în vârstă, deoarece astfel îi privăm de o formă de activitate fizică. „Trebuie să încurajăm mişcarea pe măsura înaintării în vârstă”, spune medicul britanic, într-un interviu pentru British Medical Journal, „nu să le spunem oamenilor să stea jos”.

„Gândiţi-vă de două ori înainte să cedaţi locul în autobuz sau metrou unui bătrân. Să stea în picioare este un exerciţiu extraordinar pentru el”, continuă specialistul.

Medicii britanici au demarata, de altfel, o campanie pentru a îi încuraja pe vârstnici să facă mai multă activitate fizică şi să fie mai puţin dependenţi de asistenţa sosicală. Ei susţin că a îmbătrâni nu înseamnă a-ţi pierde forma fizică.

În plus, cele mai recente studii arată că persoanele care se menţin în formă au risc mai scăzut de Alzheimer. Şi alte boli sunt agravate de lipsa de activitate fizică, fie şi simplul stat în picioare în transportul în comun, potrivit specialiştilor britanici. Sursa: Stirileprotv.ro

Ultimile din

Mergi la SUS