Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Medicii explica: Natura e mai desteapta decat cercetatorii. Covid-19 nu a fost creat intr-un laborator.

in Curiozitati de

Un grup de cercetatori a comparat genomul noului coronavirus cu cele ale altor 7 coronavirusuri cunoscute pentru ca au infectat oamenii: SARS, MERS si SARS-CoV-2, care au provocat suferinte mai mari, alaturi de HKU1, NL63, OC43 si 229E, informeaza Livescience.com

Unul dintre zvonurile care s-a raspandit cu mare viteza a fost acela ca noul coronavirus, SARS-CoV-2, care a cauzat pandemia COVID-19, ar fi fost creat intr-un laborator din Wuhan, China, de unde ar fi scapat, cu toate consecintele pe care le stim astazi, dar oamenii de stiinta dezmint aceasta ipoteza.

„Analiza noastra arata clar ca SARS-CoV-2 nu este un construct de laborator sau un virus manipulat cu un scop precis”, scriu autorii articolului, care citeaza Nature Medicine.

In schimb, grupul de medici care a studiat cu mare atentie noul coronavirus afirma ca acesta are o stransa legatura cu predecesorul sau SARS, care provoaca un sindrom respirator sever acut si care a strabatut lumea in urma cu aproape 20 de ani. Oamenii de stiinta au studiat diferentele dintre codurile genetice ale celor doua coronavirusuri, incercand sa faca modificari intentionate, dar au constatat ca „natura a fost mai desteapta decat oamenii de stiinta”, iar noul coronavirus a suferit o mutatie care a fost mai solida si complet diferita de tot ceea ce putusera crea cercetatorii, scrie sursa citata.

Aceasta este doar una dintre dovezile mentionate in articol. Iar ca ipoteza de lucru, cercetatorii merg pe doua variante: fie mutatia s-a produs la o gazda animala inainte ca virusul sa ajunga la om, fie dupa ce s-a facut transferul animal-om.

Sursa: Ziare.com

Ultimile din

Mergi la SUS