Mărturiile polițiștilor care au oprit crimele de la Săpoca. Video AICI.

in Diverse de

Încep să apară noi detalii despre momentele care au urmat atacurilor din cele două saloane ale Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca. Cei doi polițiști care au reușit să-l oprească pe atacator, înainte ca el să părăsească curtea spitalului, sunt singurele personaje pozitive din povestea odioasă scrisă duminică dimineața.

Oamenii legii ajunseseră la poarta unității medicale și au coborât să-i ceară paznicului să le permită accesul pentru că urmau să finalizeze documentele de internare a unui pacient. În acel moment, agentul șef Marian Fetic, șeful Postului de Poliție Gălbinași, a auzit zgomotul unui geam spart și când a privit spre interiorul curții a observat că se apropia în fugă autorul atacului, având asupra sa stativul cu care ucisese deja trei oameni și rănise alți 10.

”Am coborât din mașină pentru a solicita paznicului să ne deschidă poarta ca să putem pătrunde în incinta unității, ocazie cu care am auzit un geam spart în imediata apropiere a porții de acces. Portarul ne-a deschis poarta, a ieșit din încăperea lui și a venit către noi, solicitându-ne ajutor. În urma lui era un bărbat în pijamale care avea un obiect metalic în mână și venea în fugă.” a povestit polițistul.

Pacientul a fost somat verbal de agenţi să arunce obiectul metalic cu care amenința. Polițiștii spun că nu au făcut uz de armă pentru că nu au realizat pericolul: ”Nu am folosit armamentul din dotare întrucât, în acel moment, nu știam despre faptul că acesta comisese crimele din spital. Am crezut că un pacient, bolnav psihic, a încercat să fugă din spital.”

Alături de agentul șef Marian Fetic, în momentele de imobilizare a agresorului, s-a aflat agentul Iulian Mihai de la postul rural Costeşti.

Polițistul își amintește scena pe care a surprins-o în curtea spitalului: ”Am văzut cum paznicul alerga către poartă și în urma lui, înspre noi, venea un bărbat îmbrăcat în pijamale. Avea în mână o bară metalică și o agita înspre paznic și înspre noi.”