Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Manipulare grosolana! Libertatea s-a făcut de râs pentru a lovi în Biserică. Adevărul din spatele acestei „știri”

in ExtraNews de

Fluxul de știri al Facebook-ului mi-a oferit azi o fotografie din care ar rezulta că popii au depășit orice limita făcând bani și din apa de ploaie.

Dând click pe imaginea de mai jos, afli că a fost însă postată în urmă cu doi ani pe imgur.com, o platforma unde utilizatorii încarcă fotografii spectaculoase/relevante pentru un anumit domeniu/fenomen. Adevărul este însă tragic pentru cei de la Libertatea, autorii acestei „opere”.. Este vorba de fapt de o glumă a celor de la Times New Roman, un site de satiră. Ziariștii patronați de elvețienii de la Ringier au comis o gravă eroare prezentând drept adevărată această știre doar pentru a mai lovi în Biserică.

Sub titlul „Cât costă mila Domnului? Taxă Extra la biserica pentru rugăciuni anti-inundații” găsim un articol scurt în locul reportajului la care mă așteptam. Iată articolul postat pe Libertatea:

Efectul este însă asigurat. Cu o simplă imagine distribuită între mii de conturi de pe platformele de socializare care poate fi falsă, eventual cu efectul de pârghie pe care îl da publicarea pe un site cu trafic mare fără verificarea informației, antipatia publicului e plasată în direcția dorită. CITESTE MAI MULT PE ACTIVENEWS.RO

Ultimile din

Mergi la SUS