Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Mâncarea aruncată într-un an în România ar putea hrăni timp de 20 de ani populaţia unui oraş mare

in ExtraNews de

Fiecare român aruncă, în medie, 130 de kg de mâncare pe an, arată statisticile. În total, alimentele irosite în 12 luni ar ajunge pentru a hrăni timp de 20 de ani populația orașului Cluj-Napoca, spun reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale.

Activiștii au lansat o broșură cu sfaturi. Conține sfaturi anti-risipă, sfaturi despre ce înseamnă păstrarea alimentelor, durata lor de valabilitate.

Cea mai multă mâncare se irosește de Paște și Crăciun.

Ioana Miheț, consultant Food Waste Combat: Să gătești mai puține feluri. Nu e nevoie de șapte feluri pe persoană, cine mănâncă atât până la urmă?

Activiștii anti-risipă împlinesc doi ani de activitate. Cel mai mare proiect al lor este deschiderea băncii de alimente din Cluj-Napoca, prin care au reușit să salveze sute de tone mâncare pe care supermarketurile și restaurantele o aruncau.

Camelia Gui – manager de proiect: „Tot ce vedeți aici e rezultatul eforturilor a unei echipe de 23 de oameni care vor și duce și mai departe acest proiect pe doi piloni: educație pentru combaterea risipei alimentare și banca de alimente pentru redus efectiv risipa”

Ghidul anti-risipă alimentară urmează să fie distribuit în țară începând cu luna februarie.

Ultimile din

Mergi la SUS