Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, o călugăriță și un director de achiziții al RATB, au fost reținuți, fiind acuzați de evaziune fiscală

in ExtraNews de

Într-un dosar penal în care sunt cercetate persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu articole textile, polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au făcut vineri 25 de percheziții domiciliare, în București și în județele Ilfov, Constanța și Buzău. Perchezițiile au continuat și sâmbătă.
Preotul Gabriel Popa, manager al Arhiepiscopiei Tomisului, a fost reținut pentru 24 de ore. Alături de preot, au mai fost reținuți călugărița Anișoara Dună și un director de achiziții al RATB, Florin Badiu.
Grupul infracțional era format din 13 persoane cu vârste între 27 și 57 de ani, fiecare având atribuții bine determinate. Potrivit unui comunicat al Poliției Române, ei au fost prinși în timp ce descărcau un TIR cu haine, la un depozit din județul Ilfov.
Liderul grupului infracțional, care ar fi valorificat zeci de TIR-uri care transportau articole textile fără documente legale, ar fi managerul Arhiepiscopiei Tomisului.
Potrivit polițiștilor, rețeaua infracțională de distribuție a produselor textile, prin intermediul căreia ar fi fost valorificate aproape 50 de TIR-uri cu îmbrăcăminte și încălțăminte, fără documente legale, către comercianți din Ilfov și din județele din Moldova, s-ar fi dezvoltat pe raza Capitalei și a județului Ilfov. Marfa era adusă din Turcia și era distribuită prin intermediul unor firme fantomă, care funcționau pe numele unor cetățeni chinezi.
În urma controalelor efectuate, au fost ridicate documente contabile, unități de calcul, dar și aproximativ 200.000 de euro.
Prejudiciul a fost estimat ca fiind de aproape 4.000.000 de lei.

 

Ultimile din

Mergi la SUS