Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Interpolul a trimis o listă cu 173 de jihadiști ISIS sinucigași care în orice moment ar putea aduce moartea în Europa

in Extern/ExtraNews de

Autoritățile europene sunt în alertă la frontiere deoarece 173 de militanți ISIS periculoși, ar putea produce în orice moment atrocități în Europa. Interpolul a trimis lista cu cei 173 de jihadiști ISIS sinucigași, iar FBI a compilat lista și a distribuit-o serviciilor de informații din întreaga lume.
Potrivit The Guardian, serviciile de securitate se tem că înfrângerile militare din Irak și Siria vor determina susținătorii grupului jihadist să încerce să intre în Europa. Ziarul scrie că, momentan, niciunul dintre indivizii aflați pe listă, nu poate fi localizat în Europa.
Într-o notă alăturată listei, sunt aduse lămuriri: „Oamenii au fost identificați prin materiale găsite în ascunzătorile din Isil, statul islamic din Irak și Levant”.
Nota este completată cu:”Se pare că acești subiecți și-ar fi manifestat dorința de a comite un atac sinucigaș sau un martiriu pentru a sprijini islamul”.
Un oficial american de informații, vorbind sub condiția anonimatului, a spus că nu mai puțin de 15.000 de extremiști islamici continuă să lupte în Irak și Siria.
Cu toate acestea, un șef de informații al SUA a declarat că ultimele evaluări sugerează că mii de străini care luptă pentru ISIS pot alege să rămană în Irak și Siria, în loc să se întoarcă în țările lor europene și să comită atentate.

Mergi la SUS