Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Maia Morgenstern, umilită la parada militară

in Monden de

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, actrița Maia Morgenstern a povestit cu un umor fin pățania pe care a trăit-o de Ziua Națională.

Actrița, invitată de președintele Klaus Iohannis să privească parada militară din tribuna oficială, a sfârșit prin a admira tehnica militară cu care se mândrește țara noastră de lângă un gard. Actriț susține că nu s-a supărat, iar înainte de a pleca acasă s-a fotografiat cu câteva femei ofițer și a considerat că acest lucru i-a salvat ziua. „Sunt o ființă disciplinată. (…)Eu vreau să le mulțumesc. Tuturor“, este mesajul actriței din încheierea postării.

Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, a explicat pentru „Adevărul“: „Administraţia prezidentială face precizarea că fiecare invitaţie avea ataşat acces auto. Pe verso erau detalii cu privire la punctul de acces. Cu invitaţia respectivă se putea intra prin punctul de control“.

Redăm integral mesajul postat de Maia Morgenstern pe Facebook:

„Dragă Redacție
Așa se zicea pe vremea mea. Acu probabil că ar fi corect să scriu : Dragă Carte cu fețe. Sau Draga mea Carte cu fețe… sau fițe… în fine zic așa după ce m-am consultat cu fiica mea- adică ce înseamnă, cum s-ar traduce Facebook
Deci:
Am fost invitată – în mod oficial- la parada de 1 Decembrie. Minunat. Am și confirmat participarea.
Astăzi, dis de dimineață, după ce am executat coregrafia cu dusul gunoiului, închis copilul pe-afară, aspirator etc.. .m-am îmbrăcat frumos – cizme îmblănite, pulover – 3 bucăți una peste alta-, fular, mânuși, căciulă, ochelari de soare… pentru un plus de mister- și m-am pregătit voinicește să întâmpin Ziua Națională.
Fiica mea – după ce m-a iertat că a trebuit să sară gardul ca să intre în casă:
– Unde te duci mascată așa?
Eu: – La paradă. Am invitație de la Președinte!
… – Îl cunoști?
Eu- Mhmnhnmîn
– Bine, hai că vin și io! Nu mă lasă inima să te las singură!
Biiiiiine.. și ne înghesuim noi în tramvaiul 41. Descindem la Cașin. Scot eu țanțoșã invitația oficială, scrisă frumos cu auriu și aștept sa fiu pofitită cu surle și trâmbițe. În tribuna oficială
… Nu se intra pe aici! Mai încolo, mai în spate…
.. . Bine, dar eu… eu… invitație…oficială.. bâigui eu sub privirile compătimitoare ale fiicei mele adolescente
…. haideți, mai repede, va rugăm, treceți. Pe aici nu se poate intra- nu s-au lăsat înduplecați păzitorii.

Am înțeles. M-am conformat indicațiilor. Sunt o ființă disciplinată. Am ocolit cam vreun kilometru şi am mers… şi am mers… până am ajuns unde trebuia. Adică de unde plecasem. Acolo mi-au spus: „Nu mai sunt locuri. S-au ocupat toate.”

Am privit parada de lângă gard.
Apoi, domnișoarele ofițer de acolo au dorit sa facă fotografii cu mine. Au rugat-o pe fiica mea să ne facă poze. Ziua a fost salvată.
Eu vreau să le mulțumesc. Tuturor“.

În acest an, în tribuna oficială nu s-au aflat nici liderul PSD Liviu Dragnea și nici președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanul, or fostul premier Victor Ponta, dar pe ei i-au ținut departe problemele penale.

Sursa: jurnalistii.ro


Ultimile din

Mergi la SUS