Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

„MAFIA LEMNULUI” destructurată în Maramures. Doi şefi de Ocoale Silvice, patru ingineri silvici şi un pădurar au fost ARESTATI

in ExtraNews de

Alte şapte persoane din Sălaj şi Maramureş au fost reţinute aseară de poliţiştii maramureşeni, în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani prin infracțiuni silvice, cu un prejudiciu estimat la 2 600 000 de lei.

În urma extinderii cercetărilor efectuate in dosarul penal privind comiterea de infracţiuni silvice pe raza judeţului Maramureş, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Politie al Judeţului Maramureş au dispus reţinerea pentru 24 de ore a încă şapte persoane domiciliate în judeţele Sălaj şi Maramureş.

Cei şapte bărbaţi, cercetaţi pentru complicitate la tăiere fără drept şi furt de arbori, conflict de interese, omisiunea sesizării, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani, sunt bănuiţi că au comis în perioada ianuarie 2015 – martie 2017 un prejudiciu Fondului de Conservare si Regenerare a Pădurilor şi bugetului de stat în valoare de 2 600 000 de lei. Până în prezent au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unor bunuri, până în concurenţa sumei de 1 100 000 de lei.

În urma administrării probatoriului, față de doi şefi de Ocoale Silvice, patru ingineri silvici şi un pădurar, din judeţele Maramureş şi Sălaj, s-a dispus luarea măsurii privative de libertate a reţinerii pe 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş cu propuneri legale.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor şi tragerea acestora la răspundere, dosarul aflându-se sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Ultimile din

Mergi la SUS