Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

MAE: Finanţare japoneză pentru metroul din Bucureşti

in Diverse/Extern/ExtraNews de

   Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a discutat cu ministrul de stat japonez pentru afaceri externe, Nobuo Kishi, aflat într-o vizită de lucru în România, despre implementarea proiectului Magistralei de metrou Gara de Nord – Aeroportul ”Henri Coandă”, care beneficiază și de finanțare japoneză.

   Meleşcanu subliniat importanța deosebită acordată de țara noastră impulsionării relațiilor cu Japonia, prin consolidarea dialogului politic la nivel înalt și extinderea cooperării economice bilaterale. Ministrul Teodor Meleșcanu a exprimat apreciere pentru prezența firmelor japoneze în România, precum și speranța atragerii de noi investiții japoneze, pe fondul unui mediu economic românesc atractiv, caracterizat de o creștere economică solidă, un sistem fiscal favorabil și o forță de muncă cu un grad ridicat de calificare. Oficialul român a punctat oportunitățile de cooperare economică din domeniul IT, industriei auto, agriculturii și turismului. La rândul lui, ministrul de stat Nobuo Kishi a remarcat cu satisfacție cursul ascendent al cooperării româno-japoneze în ultimii ani, reflectat inclusiv de faptul că Japonia este cel mai mare investitor asiatic în România.

   Cei doi oficiali au discutat despre implementarea proiectului Magistralei de metrou Gara de Nord – Aeroportul ”Henri Coandă”, care beneficiază și de finanțare japoneză. Oficialul român a subliniat determinarea autorităților de la București în finalizarea proiectului, dovadă fiind și adoptarea, la 13 iulie 2017, a Hotărârii de Guvern privind exproprierile pe coridorul Magistralei. Au fost evocate, de asemenea, consistența și potențialul colaborării bilaterale în sfera cercetării, științei și tehnologiei, ilustrate și de prezența profesorului japonez Kazuo Tanaka în calitate de Director Științific în cadrul Proiectului ELI-NP (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics) de la Măgurele.

   Ministrul de stat japonez pentru afaceri externe, Nobuo Kishi, a efectuat o vizită de lucru în România, care a mai inclus, întrevederi cu preşedintele României, Klaus Iohannisşi cu prim-ministrul Mihai Tudose. Este a doua vizită în România a demnitarului nipon, prima având loc în decembrie 2013. (foto: mae.gov.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS