Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Luni s-a adoptat pentru Camera Deputaților un buget aproape dublu față de anul trecut

in ExtraNews de

Comisia de buget-finanțe, a adoptat luni pentru Camera Deputaților bugetul pe anul 2018, în sumă de 421.300.000 lei, acesta fiind aproape dublu față de cel de anul trecut, care a fost de 245.617.000 lei.
Ca urmare a aplicării legii salarizării unice, anul viitor, cheltuielile de personal ale Camerei Deputaților vor ajunge să fie în jur de 307.792.000 lei, cei mai mulți bani din buget fiind prevăzuți pentru acoperirea acestor cheltuieli( adică pentru plata indemnizațiilor aleșilor din Parlament) iar 54.616.000 lei din buget, reprezintă cheltuielile cu bunurile și serviciile.
Secretarul general al Camerei Deputaților, Silvia Mihalcea, a declarat că în buget sunt prevăzuți bani pentru:”asigurarea funcționării și întreținerii Camerei Deputaților, pentru materialele necesare desfășurării activității legislative, pentru cheltuielile de protocol, cazare, transportul aferent deplasărilor interne și cele în străinătate pentru membrii Camerei și pentru staff”.
Camera Deputaților mai are prevăzută suma de 30.300.000 lei pentru construcții( dintre aceștia, 5.000 de lei sunt prevăzuți pentru lucrări de retehnologizare a ascensoarelor și a fațadei parcării subterane) și dotări independente de 5.728.000 lei.
Aleșii mai vor 92.000 de lei, suma reprezentând contribuții și cotizații la organisme internaționale. Ele sunt asigurate un an din bugetul Camerei, un an din bugetul Senatului, în anul 2018 fiind rândul Senatului să suporte aceste cotizații.
Silvia Mihalcea a mai arătat că:”28.500 de lei este suma pentru asistență socială, cheltuielile prevăzute pentru acoperirea sumelor necesare pentru indemnizațiile acordate foștilor deputați, precum și a persoanelor care în anul 2018 vor înceta activitatea în temeiul Legii 7 privind funcționarul public parlamentar”.
Proiectul de buget al Camerei Deputaților pentru anul 2018 a fost dezbătut în Comisia de buget-finanțe și aprobat cu 11 voturi „pentru” și 2 voturi „împotrivă”.

Mergi la SUS