Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

LOVITURĂ pentru liderul PSD! Magistrații au hotărât! Legătura BOMBĂ dintre documentele SRI furate din DNA și Liviu Dragnea

in Politic de

Declaraţia dată de liderul PSD, Liviu Dragnea, la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Răducu Preda a fost judecat pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională,  viza o notă SRI despre firma Tel Drum care fusese fotografiată în DNA de un poliţist corupt, precizează adevărul.ro

Valentin Răducu Preda (PSD)  voia să-i pună „cât mai repede“ la dispoziţia lui Liviu Dragneadocumentele clasificate emise de SRI care priveau societatea Tel Drum. Aceasta este concluzia magistraţilor de la Curtea de Apel. Documentul constă într-un secret de stat emis de SRI şi înregistrat în ianuarie 2013.

„În partea introductivă a notei se face referire la Tel Drum SA, entitate apropiată martorului Dragnea Liviu Nicolae, beneficiar de avantaje financiare, urmare a unor activităţi frauduloase”, se arată în rechizitoriul DNA.

Preda a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, trafic de influenţă şi complicitate la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. Sentinţa a fost dată de Curtea de Apel Bucureşti şi a fost contestată la Curtea Supremă. Zilele trecute, magistraţii Curţii de Apel au motivat sentinţa pronunţată pe 22 mai anul acesta.

Ultimile din

Mergi la SUS