Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Localitatea superbă din România unde primești 1000 de euro dacă te stabilești aici

in Sanatate de

Consiliul local al comunei Almașu Mare din Alba a hotărât acordarea unei prime de instalare de 1.000 de euro pentru tinerele cupluri care se căsătoresc și rămân minimum cinci ani pe teritoriul comunei. Inițiativa are ca scop creșterea numărului de locuitori.

Conform recensământului efectuat în 2011, populaţia comunei Almaşu Mare se ridica la 1.289 de locuitori, în scădere faţă de recensământul anterior din 2002, când erau 1.690 de locuitori, informează adevarul.ro

”Având în vedere depopularea tot mai accentuată înregistrată la nivelul comunei Almaşu Mare, se impunea luarea unor măsuri care să stopeze acest fenomen tragic şi dureros, care lasă în urmă case părăsite, bătrâni lăsaţi fără cel mai mare sprijin.”

Din cauza sporului natural negativ, situaţia la nivelul comunei este din ce în ce mai tragică şi impune luarea unor măsuri urgente. Se observă, în ultimii ani, un exod masiv al tinerilor din comună către oraşele învecinate, iar odată plecaţi, este puţin probabil că aceştia se vor mai întoarce vreodată înapoi în locurile natale”, spune consilierul local Marius Rof, iniţiatorul hotărârii adoptate de Consiliul local.

Comuna este formată din satele Almaşu de Mijloc, Almaşu Mare (reşedinţa), Brădet, Cheile Cibului, Cib, Glod, Nădăştia şi cătunul Şesuri şi este amplasată în zona montană vestică a jdueţului Alba, la limita cu Hunedoara. Cu toate că peisajul este ideal pentru turism, comuna s-a dezvoltat foarte puţin şi din acets punct de vedere datorită accesului dificil.

Consilierul mai spune că anul acesta, din iunie încolo, se vor oficia nunţi în Almaşu Mare şi poate că premiul îşi va găsi beneficiari. ”Eu am mers pe ideea că pot veni oameni şi din alte părţi, să se instaleze în Almaşu Mare, pentru minimum 5 ani, să repopuleze zona. La noi principala probelmă sunt locurile de muncă. Am făcut un sondaj printre oamenii în putere, mai tineri, dacă sunt de acord ca în zonă să repornească mineritul. Tinerii mi-au spus că pentru un salariu de 1.000 de euro pe lună nu ar mai emigra, iar cei plecaţi pe dincolo s-ar întoarce acasă”, afirmă Marius Rof.

Sursa: adevarul.ro


Ultimile din

Mergi la SUS