Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Liviu Pop afirmă că nu s-a alocat suficient buget pentru Educaţie în acest an, deși nu știe care a fost procentul.

in Politic de

Liviu Pop, ministrul Educaţiei, nu a ştiut să răspundă cât la sută din PIB este alocat Educaţiei, când a fost întrebat, marţi seară, de către moderatorul unei emisiuni televizate de la TVR. În acelaşi cadru, oficialul a declarat că din Legea Educaţiei, elaborată în 2011, jumătate dintre articole au fost modificate.

Redăm mai jos răspunsul oficialului:

„Moderator: Cât la sută din PIB a fost alocat pentru  Educaţie în acest an?

Liviu Pop: Mai mult decât anul trecut.

Moderator: Cât?

Liviu Pop: Mai mult ca anul trecut dar nu suficient“

În aceeaşi emisiune, ministrul Educaţiei a afirmat că în următorii doi ani se vor face alte modicări la Legea Educaţiei, precizând că aproape jumătate din aceasta a suferit modificări din 2011 şi până în prezent. Statul român alocă pentru Educaţie 3,1% din PIB- 25,02 miliarde de lei, o sumă cu 3,3 miliarde de lei mai mare faţă de cea de anul trecut, potrivit gov.ro.

„Avem un proiect finanţat de Ministerul Educaţiei ca în următorii doi ani de zile să facem modicări concrete pe Legea Educaţiei plecând de la tot ce se discută în societate, dar până atunci, e important ce facem de mâine sau de astăzi pentru că jumătate din Legea Educaţiei, care a fost adoptată prin răspundere în 2011, a fost modificată în Parlament sau de către Guvern. În 6 ani aproape 40% dintre articolele Legii au fost modificate. Multe dintre ele nu se aplică astăzi.

Vă dau un exemplu: clasa a IX-a ar trebui să fie în învăţământul gimnazial, ea e la liceu. Tot în Lege spune că Bacalaureatul trebuie să se aplice pe discipline transdisciplinare. Nici asta nu s-a aplicat“, a declarat şeful de la Educaţie la emisiunea România9 de la TVR1.

Ultimile din

Mergi la SUS