Press "Enter" to skip to content

„Litoralul Vestului” noua atracție turistică a românilor! Mii de oameni au luat cu asalt plaja superbă cu nisip fin și palmieri. Iar prețurile sunt chiar de trei ori mai mici ca în Mamaia: Peisajul este de poveste!

In acest weekend, litoralul romanesc a fost mega aglomerat, peste 80.000 de persoane fiind cazate in statiunile de la Marea Neagra. Ei bine, acum va spunem si de alte locuri superbe de la noi din tara, locuri putin cunoscute.

Spre exemplu, cei care locuiesc in vestul tarii, pot oricand sa mearga in locul care atrage anual peste 100.000 de turisti. Este vorba de lacul Ghioroc, lac situat la poalele Muntilor Zarandului, aici unde a fost amenajata o plaja cu nisip extrem de fin.

„Litoralul Vestului”, asa cum este el cunoscut de catre cei care l-au vizitat, se intinde pe o suprafata de 10 hectare, are palmieri, iar nisipul fin ii confera un aspect exotic.

„Plaja Ghioroc a fost deschisa in 28 aprilie, turistii fiind asteptati pana in data de 15 septembrie. Toate cele sapte terase sunt deschise in minivacanta de 1 Mai, am intins nisipul pe plaja, l-am nivelat, am refacut o mare parte din umbrelute, asteptam cateva sute de turisti in aceste zile. Chiar si saptamana trecuta au fost turisti la Lacul Ghioroc, care au facut si baie, desi apa nu este suficient de calda, nu poate sa aiba mai mult de zece grade acum, dar cei rezistenti isi incearca norocul. Important este ca sunt zone verzi unde se poate campa, terasele sunt deschise, unde turistii pot sa si ia masa, parcarea este functionala.Lucrarile de constructie a campingului se vor desfasura si in luna mai, dar nu vor afecta activitatea pe plaja. Preconizam finalizarea/deschiderea campingului intre 1 si 15 iunie. Acolo vor fi 52 de locuri, dar noi vrem, in prima faza, sa terminam sapte casute, in care se afla 14 apartamente, doua paturi in fiecare apartament. Mai avem de construit toaletele si dusurile. in ceea ce priveste tarifele, cel mai probabil un apartament va putea fi inchiriat cu 100 de lei pe noapte. Casutele se afla la zece metri de lac, chiar pe plaja. Oricum, turistii au solutii de dormit, sunt doua pensiuni in zona cu 49 de locuri”, a declarat primarul.

Ghioroc Summer Fest va incepe la 1 iulie si se va inchide la 1 septembrie. In cadrul acestui festival, la Ghioroc vor fi organizate concursuri, petreceri tematice, iar o serie de DJ din tara si din strainatata vor mixa pe scena festivalului.

Și iarna poate fi ca vara. Totul este să găsești niște destinații de vacanță calde și aproape de casă. Stațiunea Eilat, din Israel, se află la doar trei ore distanță de București, iar zborul cu avionul costă mai puțin decât trenul până la munte.

Când în România e frig de îngheață apele, în Eilat e vreme numai bună de plajă. Iarna sunt chiar și 28 de grade Celsius, iar Marea Roșie, nisipul fin și palmierii sunt aproape de casa ta: la numai trei ore distanță cu avionul. Parcă nici nu-ți vine să crezi!

La ora 8.55 am decolat de pe Aeroportul ”Henri Coandă”, iar la ora 11.45 eram deja la căldură, pe Aeroportul Ovda.

Hainele subțiri au luat rapid locul cojoacelor, am urcat în microbuz și în 45 de minute am ajuns în stațiunea Eilat.

Hoteluri semețe, înconjurate de palmieri și piscine au apărut imediat în peisaj. Parcă nu-mi venea să cred că văd marea. Pe lângă leneveală la soare, poți face multe alte lucruri.

Înoți cu delfinii

Spre exemplu, snorkeling. Poți înota cu delfinii și poți admira peşti tropicali de diverse forme şi culori, ţestoase, bureţi, anemone. Intrarea pe plaja amenajată de la Dolphin Reef, costă 67 de shekel pentru un adult, adică 67 de lei, pentru că paritatea este de 1 la 1, și 46 de shekel pentru copil.

Pentru snorkeling plătești 290 de shekel, iar pentru diving 339 de shekel.

La observatorul marin vezi vietățile care trăiesc pe fundul mării

Totodată, poți la merge Observatorul Marina Park, un fascinant complex marin, care se află la 8 km sud de Eilat, în centrul unui recif de corali, lung de 1.200 de metri, unde dai cu ochii și de rechini.

Este unic în Marea Roşie şi declarat rezervaţie naturală. Intrarea în parc și la Ocenarium costă 109 shekel pentru adulți, 89 shekel pentru copiii între 3 și 16 ani, și 10 shekel pentru cei până în 3 ani.

Plimbări cu cămile în deșert

Turul cu cămilele se poate face la Nahal Shlmo Camel Ranch, aflată la 10 minute de Eilat. O jumătate de oră costă 60 de shekel de persoană, o oră și jumătate, 150 de shekel de persoană, iar safari cu cămile, de la ora 16.00, 185 de de shekel de persoană.

La întoarcere, ești servit cu pită și ceai, pregătite pe loc, într-un soi de tabără.

Cazarea în stațiune pornește de la 25 de dolari de persoană, pe noapte, la un hostel, iar la un hotel cu pretenții depășește 100 de dolari.

Poți dormi și în Kibuțul Elifaz, o comunitate de 50 de familii care trăiesc la comun. Afacerile din turism, dar și banii din plantațiile de curmali, pomelo și legume sunt ale tututor.

Aceștia au construit în interiorul comunității căsuțe pentru turiști cu tot confortul.

Avionul,138 de lei dus-întors

Zborul însă este foarte ieftin. WizzAir vinde bilete dus- întors cu 138 de lei, de persoană, iar cursele sunt planificate miercurea și duminica. Ca să te scoți mai ieftin, trebuie să știi că un pachet de trei nopți cu zbor și cazare îl poți cumpăra de pe wizztours cu aproximativ 116 euro, de persoană.

Pe lângă bălăceală, poți merge să vizitezi deșertul Negev. La doar 15 minute de Eilat se află Timna Park, un loc fabulos, unde se află celebrele pietre ale lui Solomon, despre care se spune că au puteri nebănuite.

Minele de cupru de aici au cel puțin 6.000 de ani vechime și au fost exploatate atât de vechii egipteni, prin ordinul faraonului lor, cât și de israeliții aflați sub domnia Regelui Solomon.

Timna Park, un loc fabulos

Puţurile au fost abandonate şi galeriile au fost intenţionat acoperite cu deşeuri din mină, fie acoperite progresiv cu nisip adus de apă şi de vânt.

Rămăşiţe ale existenţei lor sunt văzute astăzi în mii de vase în formă de plăci care au fost găsite pe pantele stâncilor din Valea Timna.

Intrarea costa 49 de shekel de persoană, iar pentru a străbate parcul național trebuie să închiriezi biciclete sau mașini.

Autoturismul costă pe zi în jur de 100 de shekel. De la anul, vor fi puse la dispoziția vizitatorilor autobuze speciale care vor face turul.

Călătoria continuă prin deșert

De aici, ai posibilitatea să mergi mai departe și să înoptezi în orașul Mitzpe Ramon, aflat în mijlocul deșertului, lângă craterul Ramon. Stelele se văd altfel și poți afla mai multe despre ele la lecția de astronomie ținută în mijlocul deșertului.

O noapte de cazare la Hotelul Pudnak Ramon, de 4 stele, costă 670 de shekel pentru două persoane, cu mic dejun și 930 de lei cu demipensiune.

Citeste continuarea pe click.ro!

Trimite prietenilor
Creare Site Web by O24.RO