Liderul USR: Nu putem face un Guvern cu cei care l-au susţinut pe Dragnea până mai ieri trup şi suflet

in Politic de

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, marţi, că, realist şi matur, nu există posibilitatea unui Guvern funcţional cu actuala majoritate parlamentară, alegerile anticipate fiind varianta corectă şi logică în acest moment.

„Nu există realist şi matur posibilitatea unui guvern funcţional cu această majoritate parlamentară. Această majoritate parlamentară e fix aceea care a dus România la marginea Europei. Nu se poate constitui un Guvern, din punctul nostru de vedere, din care să facem parte alături de partidele care l-au susţinut pe Liviu Dragnea până alaltăieri cu toate resursele, trup şi suflet în Comisia Iordache şi în plenul Parlamentului. Din acest motiv considerăm că alegerile anticipate sunt varianta corectă şi logică. Susţinem un Guvern non-PSD care poate să organizeze alegeri anticipate care să aibă în programul său obiectivele prioritare pentru USR: fără penali, primari în două tururi, 114 (ordonanţa 114 – n.r.) sau pensii speciale”, a afirmat Barna, citat de Digi24.

Liderul USR a adăugat că, dacă se constituie o majoritate alternativă non-PSD în Parlament care să-şi asume acest proiect de alegeri anticipate, atunci am putea ajunge la alegeri anticipate.

„E vorba de voinţă politică. Cifrele nu sunt cele rezultate duminică pentru europarlamentare, sunt cele din 2016 când ne-am ales cu această pacoste de Parlament. Se poate crea o majoritate din toate celelalte partide mai puţin PSD să spunem care să-şi propună organizarea de alegeri anticipate pentru a readuce legitimitatea în actul de legiferare a Parlamentului. Altfel, într-adevăr, e imposibil dacă actualii parlamentari îşi propun să ţină cu dinţii de poziţiile lor. Parlamentarii USR sunt dispuşi să voteze pentru alegeri anticipate în condiţiile în care avem majoritatea cu care să facem lucrul ăsta”, a opinat Barna.

De precizat că anterior, Dacian Cioloş, lider al PLUS, a declarat că Alianţa 2020, deşi va susţine un eventual nou Executiv în cazul în care Guvernul Dăncilă va fi demis prin moţiune de cenzură, nu are în intenţie să şi intre la guvernare.