LIDER PSD, FURIOS DUPĂ ALEGERI: ”FERMIERII SĂ DEA SUBVENȚIA ÎNAPOI!”

in ExtraNews de

Deputatul Cătălin Rădulescu, a răbufnit luni, după condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare și după pierderea zdrobitoare a alegerilor, spunând că medicii să dea înapoi măririle de salarii și apoi să plece din țară și chiar fermierii să înapoieze subvențiile plătite de actualul Guvern.

„A fost o ură generală împotriva preşedintelui Dragnea. PSD a greşit că a acceptat referendum împreună cu alegerile europarlamentare. Sigur că PSD câştiga. Lumea a ieşit la vot împotriva lui Dragnea. PSD renaşte din cenuşă. Vom face un Congres pentru că trebuie schimbate multe lucruri. Nu poate fi un singur om vinovat pentru ce s-a întâmplat în PSD. Medicii care au primit salarii de patru ori mai mari să le dea înapoi şi să plece din ţară. Pensionarii, la fel.

Şi fermierii să dea subvenţia înapoi la USR. Dacă le place ce măsuri propune PNL şi USR să rămână cu ele“, a declarat Rădulescu la intrarea la Comitetul Executiv, ședință ce se desfășoară în aceste momente. Potrivit jurnaliștilor din presa centrală, Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al PSD, va prelua temporar şefia partidului după ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Dăncilă este decisă să candideze la Congresul PSD din luna iunie pentru funcţia de preşedinte. Menţinerea Vioricăi Dăncilă la Palatul Victoria este singura şansă ca PSD să rămână la Putere. Potrivit unei declarații recente ale premierului Viorica Dăncilă, din ianurie până în prezent fermierii români au beneficiat de aproape 2 miliarde de euro, bani proveniți din Fondul European de Gararantare Agricolă (FEGA) și Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADER). În total de la începutul guvernării PSD-ALDE, respectiv perioada 2017-2019, România a încasat de la UE peste 8 miliarde de euro, bani care au ajuns în mediul rural pentru realizarea unor investiții importante, pentru dezvoltarea exploatațiilor agricole, vegetale și zootehnici.

De precizat că pe lângă sumele achitate de la UE, statul român plătește o serie de scheme și ajutoare se stat din Bugetul Național. Este vorba despre Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT-uri) – vegetal și zootehnic, subvenția pentru motorină, ajutoarele pentru ameliorarea raselor de animale. În plus, pentru fermierii români se desfășoară o serie de programe cu susținere financiară de la Guvern. Este vorba despre Programul pentru Tomate în valoare de 3.000 de euro pe an, Programul pentru lână care asigură 2 lei pe kilogramul de lână vândut, Programul pentru usturoi care este de abia aprobat de Guvern și Programul prin care se livrează porci gratis din rasele Bazna și Mangalița.