Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Legenda lui Mick Dodge! Militarul care traieste in padure de 30 de ani, timp in care a facut o descoperire uimitoare

in Curiozitati/Educational de

Mick Dodge, în vârstă de 64 de ani, și-a servit patria în armata americană, iar astăzi trăiește în mijlocul pădurii departe de aglomerație și stresul timpului.

In urma cu 27 de ani, Mick Dodge a avut o revelatie. Cand s-a dus sa lase cenusa tatalui sau pe munte, el si-a dat seama ca nu mai vrea sa traiasca in civilizatia moderna. Mecanic militar de meserie, el se simtea plictisit de societatea in care traia si suferea in mod constant de dureri fizice, in special la picioare. Mick s-a intors acasa, doar pentru a spune la revedere de la sotie si copii. Dodge a hotarat sa mearga sa traiasca in mijlocul naturii, mai precis in padurea Hoh din Peninsula Olympic, statul Washington, un loc pe care astazi il numeste ”acasa”

In clipa in care a ajuns la adapostul construit pe trunchiuri de copaci acoperiti de mucegai, barbatul si-a scos pantofii si a inceput sa simta puterea naturii, dupa cum el insusi afirma. „Nu numai că picioarele mele au fost vindecate, dar durerea de spate, durerea mea de gât și aproape toate durerea au dispărut. Am lasat viata de sedentar care mi-a adus numai suferinta fizica in lumea pe care o parasisem”, explică el.

Natura a devenit o parte esențială a vieții lui Mick Dodge. El se hrănește cu fructe sălbatice, produce propria îmbrăcăminte din materiale găsite în pădure, își spală dinții cu con de pin și folosește numai medicina naturală pentru a se vindeca. Mick are și un animal de companie, un câine care îi ține de urât și care îl însoțește peste tot.

Modul său insolit de viață l-a făcut celebru în regiune și mai mulți tineri îl vizitează frecvent pentru a afla cum se descurcă fără facilitățile oferite de viața moderna și pentru a învăța exercițiile care „îi conectează cu natura”. Bărbatul de 64 de ani, fost veteran al razboiului din Vietnam si un împătimit al fitnessului, se menține în formă și în natură. El a inventat o noua forma de gimnastica, Earth Gym, o sală naturală de forță, improvizând câteva aparate de fitness din materiale naturale. „Aceasta este adevărata mea pasiune”, spune Mick Dodge, poreclit „maestrul desculț” fiindcă nu îi place să poarte încălțăminte. De altfel, conceptul de Earth Gym a devenit foarte popular și apreciat de americani.

„Povestea noua este povestea veche. Atunci cand pasim desculti pe pamant, corpurile noastre se trezesc. Mintile noastre incep sa se trezeasca. Aterizam pe picioarele noastre in fluxul senzorial. Ne conectam la pamant. Incepem sa capatam sens. Ne miscam. Simturile ni se dezvolta si atingem comuniunea cu natura in forma desavarsita. Totul incepe sa aiba sens.”( din principiile Gimnasticii Pamantului evidentiate de Mick Dodge )

De asemenea, „Maestrul descult” considera ca pamantul ne este profesor, iar mintile, corpurile si vietile noastre trebuie modelate conform pamantului. De 27 de ani de când a decis să lase oraşul pentru pădure, americanul a renunţat în cea mai mare parte a timpului la încălţări, cu excepţia sezonului rece. „Am început să dansez ca focul, să alerg ca vântul, am devenit puternic ca piatra şi fluid ca apa, prin simplul fapt de a merge în picioarele goale şi de a-i permite Pământului să mă înveţe,” spune Dodge.

Povestea lui neobisnuita a inspirat National Geographic sa lanseze un program numit „Legenda lui Mick Dodge”. În ceea ce priveşte civilizaţia, nu s-a rupt in totalitate de ea, astfel încât mai ajunge din cand in cand în comunităţile din zonă fie pentru a-şi procura prăjituri cu ciocolată, fie pentru a socializa, alternând astfel viaţa în sălbăticie cu scurte perioade în mijlocul oamenilor.

https://www.youtube.com/watch?v=7o7UzYDQtmM

Ultimile din

Mergi la SUS