Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

La poarta lui scrie mare, „sună” și de când i s-a dus vestea, e căutat de românii de peste tot. Uite cu ce se ocupă

in Diverse de

Paul Ioan Berey, un bărbat de 72 de ani din Ariniș, lucrează de o viață în agricultură, iar acum se ocupă singur de cinci solarii.

Bărbatul a fost inginer agronom, iar după ce a ieșit la pensie, a continuat să activeze în domeniu pe cont propriu, ajungând acum să dețină cinci sere în care cultivă legume pe care le vinde în fața porții.

„În sere, în acest moment am roşii, vinete, ardei şi castraveţi. Producţia este însemnată, dar toate legumele obţinute le valorific numai la poarta casei. La noi este vinerea piaţă, dar nu merg acolo, deoarece nu a fost an să am atâtea legume câte mi s-au cerut! Deci cererea pentru ceea ce produc este mult mai mare decât pot eu să produc. Dacă fac legume de calitate, oamenii mă caută, am clienţii mei, vin de peste tot din zonă. De 50 de ani cultiv legume, cu certificat de producător agricol”, a povestit Paul Ioan Berey.

Nenea Paul trăiești singur de 11 ani, după ce nevasta lui s-a stins din viață. Copii sunt realizați și fiecare are rostul său, așa că bătrânul muncește singur cât e ziua de lungă cele cinci sere.

„Meseria mea de bază a fost cea de inginer agronom, aşa că de când mă ştiu asta fac. Din momentul în care am terminat facultatea, m-am trezit în fiecare zi la ora 5 dimineaţa, am mers la secţie, ca să trimit tractoarele la câmp, să organizez munca şi acum am rămas tot aşa, cu munca asta şi la pensie… Merg înainte singur cât pot, ce să fac alt­ceva, că soţia a decedat în 2006, iar cei patru copii sunt duşi în patru direcţii diferite”, a adăugat acesta.

Autoturismele opresc unul după altul la poarta lui, iar șoferii coboară pentru a cumpăra legume crescute natural, la nenea Paul în curte.

Sursa: libertatea.ro

Ultimile din

Mergi la SUS