Kovesi primeste cea mai inalta distinctie a Frantei

in Extern de

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, va primi Legiunea de onoare in grad de Cavaler de la ambasadorul Frantei in Romania, Francois Saint-Paul.

Ceremonia de decernare a distinctiei va avea loc marti, incepand cu ora 18:00, la Ambasada Frantei din Bucuresti, se arata intr-un mesaj al reprezentantilor diplomatiei franceze transmis vineri Ziare.com.

Legiunea de onoare este cea mai inalta distinctie civila si militara franceza. Aceasta a fost instituita in Franta in 1802 si acordata neintrerupt din 1804 pana astazi.

Nu este pentru prima data cand Franta isi arata aprecierea fata de Kovesi. Procurorul sef al DNA a mai primit, in 2011, Ordinul National al Meritului in grad de ofiter din partea Frantei. Distinctia i-a fost oferita de ambasadorul de la acea vreme al Frantei la Bucuresti, Henri Paul, care a spus ca Laura Codruta Kovesi reprezinta pentru el „un pariu castigat al tinerelor generatii ale acestei tari”.

Laura Codruta Kovesi a fost premiata si de americani. In 2014, ea a primit din partea Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti premiul pentru cea mai curajoasa femeie din lume.