ISTERIE la ieșirea lui Cristian Pomohaci de la judecată! Ce sa decis dupa judecarea recursului

in Diverse de

Aproximativ 150 de persoane – femei şi bărbaţi, s-au strâns, marţi, în faţa sediului Mitropoliei Ardealului din Sibiu unde s-a judecat recursul depus de Cristian Pomohaci, împotriva deciziei de caterisire. Susţinătorii fostului preot cred în nevinovăţia acestuia şi l-au aplaudat la ieşirea de la judecată.

Soarta fostului preot Cristian Pomohaci se va decide peste puțin timp, după ce apelul acestuia la caterisire a fost analizat de către Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului în această dimineață.

Pomohaci a venit la Sibiu, într-o mașină înmatriculată în județul cluj, cu numărul DUH, el fiind întâmpinat de peste o sută de susținători.

La ieșirea de la Mitropolia Ardealului, după aproape patru ore de la începerea audierii, Pomohaci a fost întâmpinat cu aplauze și cu urale de cei veniți să-l susțină.

Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a admis martorii propuşi de fostul preot şi i-a oferit acestuia posibilitatea de a-şi alege un apărător bisericesc dintre cei atestaţi de Patriarhia Română.

Totodată, instanţa i-a oferit posibilitatea apelantului de a-şi alege un apărător bisericesc, dintre persoanele nominalizate în citaţie, apărători bisericeşti atestaţi de către Patriarhia Română, conform art. 122 din Regulament”, se arată în comunicatul Mitropoliei Ardealului.

Potrivit Consistoriului Mitropolitan, prin aplicarea măsurilor canonice ”nu se urmăreşte pedepsirea persoanei învinuite, care se poate întoarce prin pocăinţă, ci numai apărarea instituţiei Bisericii, a ordinii şi a disciplinei canonice, a moralităţii şi a sacralităţii vieţii bisericeşti”.

”Orice pedeapsă canonică aplicată de o instanţă bisericească se deosebeşte de pedepsele instanţelor civile şi penale prin faptul că nu interzice niciun drept civil, nu privează de libertate, cel pedepsit rămânând o persoană liberă de a profesa orice activitate în cadrul societăţii civile!”, se mai arată în document.

În cazul în care va fi nemulţumit de soluţia de la Sibiu, fostul preot poate depune contestaţie la Patriarhie.

https://www.facebook.com/B1TV.Romania/videos/1586019601442004/