Interesează pe cineva? Elevi români premiați de NASA!

in Educational de

„Şi dacă planurile pentru o viitoare colonie în spaţiu ar fi concepute de elevi şi liceeni români? Lucrând individual şi în grup, aceşti tineri minunaţi au reuşit să câştige aproape toate premiile unei competiţii internaţionale cu peste 2.600 de lucrări înscrise şi aproape 13.000 de participanţi.

Este vorba de #SpaceSettlement, organizat de National Space Society şi #NASA.

Felicitări copii, profesori şi părinţi pentru eforturile şi implicarea voastră, vă dorim mult succes în continuare!”, se arată în postare. Ambasada a postat inclusiv lista cu câştigătorii.

Printre aceştia, s-au aflat şi liceeni braşoveni de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” şi Liceul Teoretic „Johannes Honterus”. Astfel, pe locul I, alături de alte colegii, se află şi două echipe din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”. Tot la acest nivel este şi Elvira Munteanu, din clasa a VIII-a, de la acelaşi Colegiu, precum şi o echipă de la clasa a VII-a de la Liceul Teoretic „Johannes Honterus”.

Pe locul a III-lea s-a clasat o altă echipă de clasa a VII-a de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”. „Menţiuni onorabile” au obţinut o echipă de clasa a X-a de la „Andrei Şaguna”, dar şi Tudor Gabriel Bustan, elev în clasa a VII-a la acelaşi colegiu naţional braşovean.