Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

În prag de puşcărie, Mitică Dragomir „toarnă“ tot: „Banii din fotbal s-au dus în campania prezidenţială din 2014“. Lista politicienilor implicaţi în afacere

in ExtraNews de

Dumitru Dragomir este la un pas de închisoare, procurorii cerând pedepse drastice pentru fostul şef al Ligii în două dosare importante.

Fostul şef al Ligii de Fotbal, Mitică Dragomir, a făcut dezvăluiri incendiare duminică seară în emisiunea lui Silviu Mănăstire la B1 Tv. El a vorbit despre banii din vânzarea mai multor jucatori de fotbal, dar şi a drepturilor tv către un off shore din Malta.

“Toţi banii s-au dus în conturi offshore” şi mai apoi şi în campania electorală prezidenţială din 2014. Mitică Dragomir a susţinut, conform flux24.ro, că s-ar fi văzut cu fostul şef al SRI, George Maior, după ce ar fi fost implicat în dosare penale deoarece nu dorea să renunţe la şefia Ligii Profesioniste de Fotbal. Era deja ambasador şi a venit şi mi-a spus: Se curăţă unii pe alţii acum şi se detensionează totul, susţine Dragomir că i-ar fi spus Maior. Întrebat care era relaţia dintre grupul Ponta – Oprea – Udrea şi Gino Iorgulescu, Mitică Dragomir a răspuns că aceştia au fost cei care au vândut jucători de fotbal şi au încasat banii fără a da cluburilor.

“Banii s-au dus în conturile lui Olăroiu din Cipru, conturi offshore. A fost un proces care a început bine, dar s-a oprit brusc”, a declarat Dragomir. El a spus că drepturile de televiziune s-au vândut de către Ligă de Fotbal condusă de Gino Iorgulescu către un consorţiu controlat de Arpad Paskany, dar a susţinut că este mai interesant cum Digi a cumpărat mai apoi aceste drepturi via Malta.  Contractul a fost atribuit fără licitaţie şi fără garanţii bancare. Aceasta ar fi fost una din mizele înlocuirii lui Dragomir de la şefia Ligii cu Gino Iorgulescu, apropiatul lui Victor Ponta.

Afacerea drepturilor tv a fost la acea vreme de 170 milioane de euro. Comisionul din afacere este de 4 milioane de euro pe an timp de 5 ani. Unii importanţi şi-au luat comisioane. Aici mă opresc, a susţinut Mitică Dragomir.

Citeste mai mult: adevarul.ro

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS