În atenția UDMR: acesta este drapelul Ținutului Secuiesc!

in ExtraNews de

Cică a fost marș pentru autonomie teritorială la Târgu Mureș, de Ziua Libertății Secuiești. Ok, bravo lor, dar să nu uite că ăsta e drapelul autonomiei, suntem toți autonomi sub el, mai puțin partenerii lor de la PSD – ăia sunt autonomi doar sub partea cu roșu.

Congresul UDMR a adoptat, cu unanimitate de voturi, ca steagul rosu, alb si verde este simbol national propriu al comunitatii maghiare din Romania, alaturi de steagul Tinutului Secuiesc, de imnul Ungariei si de imnul Tinutului Secuiesc.

Liderul Grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, a declarat, la Cluj-Napoca, la Congresul UDMR, ca aceste simboluri nationale pot fi folosite oriunde unde traiesc membri ai natiunii maghiare.

„Membrii natiunii maghiare sunt cei care se considera maghiari indiferent unde traiesc pe acest glob, de la Tokyo pana la Toronto, impreuna cu cei din tara mama, cu maghiarii din Bazinul Carpatic si cu comunitatea maghiara din Romania. Fiecare natiune isi are propriile simboluri, la fel au si maghiarii.

Aceste simboluri nationale pot fi folosite liber nu doar in tara mama, ci oriunde traiesc membri ai acestei natiuni. Astfel, simbolul maghiarilor este simbolul natiunii maghiare – tricolorul rosu, alb, verde, pe care il consideram al nostru, simbol propriu.

De asemenea, simbol national este considerat steagul secuiesc, dar si imnul nostru national (Imnul Ungariei – n.a.) si imnul secuiesc”, a spus Cseke.

Potrivit acestuia, reprezentantii comunitatii maghiare din Romania asteapta ca Romania, UE si comunitatea internationala sa sprijine posibilitatea utilizarii libere a acestor simboluri.

Proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi de delegatii la Congresul UDMR.Loading...