Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Impozitul pe gospodărie! Miza ascunsă pentru impozitarea românilor care muncesc în străinătate fără forme legale.

in Politic de

Guvernul PSD a propus introducerea unui impozit global pe gospodăriei iar miza ascunsă o reprezintă impozitarea românilor care muncesc în străinătate fără forme legale. Aceștia figurează cu reședința în România dar nu pot fi taxați la noi deoarece nu figurează la fisc cu o activitate impozabilă. 1-2 milioane de români nu și-au schimbat buletinele, figurează cu domiciliul în România, lucru dovedit de celebrele liste electorale care nu mai corespund cu realitatea din țară.
Acum, chiar dacă produc sau nu, vor fi impozitați de statul român.

Informația a fost postată pe Facebook de deputatul Robert Nicolae Turcescu: „Miza ascunsa a asa-numitului “impozit pe gospodarie”: cota-parte pentru stat din banii cistigati de romanii care lucreaza in strainatate!”

Guvernul va angaja circa 35.000 de consultanti fiscali care sa-i ajute pe contribuabili sa-si completeze declaratiile fiscale dupa ce Romania va trece din 2018 la impozitul pe venitul global, a anuntat ministrul Finantelor. Viorel Stefan a mai spus ca onorariul mediu pentru un consultant va fi de circa 10.000 lei lunar, ceea ce inseamna o cheltuiala pentru statul roman de 350 milioane lei lunar, adica 4,2 miliarde de lei anual (aproape 1 miliard de euro), ceea ce reprezintă o suma comparabila cu bugetul pe un an al Bucurestiului, informează romaniatv.net.

Viorel Ştefan a mai spus ca fiecare consultant fiscal ar urma sa gestioneze declaratiile fiscale pentru circa 200 de gospodarii.

In ceea ce priveste provenienta acestor 35.000 de consultanti, Viorel Stefan a avansat cateva optiuni: o parte din angajatii actuali ai Fiscului (nu e clar cine mai ramane la ANAF sa si colecteze bani la buget), dar si conversia unor consultanti care acum lucreaza pentru companii.

Aceasta potentiala crestere cu 4,2 miliarde de lei a cheltuielilor statului in 2018 ar veni pe fondul scaderii cotei de impozitare de la 16% la 10%, precum si la impunerea unui impozit 0% pentru cei cu venituri sub 2.000 de lei lunar.

Ultimile din

Mergi la SUS