Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Imagini din apocalipsa meteo! “Ciclonului-bombă”, o furtună fenomen, care îngheţa Coasta de Est a Statelor Unite.

in Extern de

În timp ce furtuna Eleanor face ravagii în Europa, americanii se pregătesc de venirea “Ciclonului-bombă”, o furtună fenomen, care va îngheţa Coasta de Est a Statelor Unite. Meteorologii au emis deja o avertizare de vreme severă.

„În afară de zăpadă şi de acumulările de gheaţă, vântul puternic ar putea sufla în rafale şi ar putea doborî copaci ori cauza pene de curent”, au avertizat cei de la Serviciul Meteorologic Naţional.

Aduce temperaturi de până la minus 45 de grade Celsius şi deja a ucis 16 oameni până acum. Aerul polar a schimbat clima din însoritul stat Florida pentru prima dată în trei decenii: a nins în zone unde acum ar fi trebuit să fie 27 de grade.

„E frig! E extrem de frig…Ninge de ore bune aici, în Cape May…Meteorologii spun că vântul atinge 48 km/h, dar vă spun sincer că aici, pe plajă, se simte mult mai intens”, spune Tony Dokoupil, reporter CBS.
Din Maine până în Florida, toată coasta de est a Statelor Unite este sub un val de aer polar. Furtuna a adus un strat gros de zăpadă, ger pătrunzător şi vânt care bate cu 100 de kilometri pe oră. Zeci de mii de locuinţe au rămas fără electricitate şi mii de curse aeriene au fost anulate. Pe aeroportul „La Guardia”, New York, 90% dintre avioane nu mai zboară, iar sălile de aşteptare sunt arhipline. Nici pe şosele nu este mai bine. Circulaţia a devenit imposibilă.

Furtuna este rezultatul unui fenomen pe care specialiştii îl numesc ciclonul-bombă, ce duce la scăderea rapidă a temperaturilor. Gerul a îngheţat totul – de la cascada Niagara, până la fântânile arteziene din New York şi Philadelphia.

Meteorologii spun ca 75% din populatia SUA va simti efectele ciclonului. Pe coasta de Est, vor fi simtite virfuri extrem de periculoase ale gerului de -40 de grade ! Atmosfera de Polul Nord pe care zonele urbane nu le pot suporta fara efecte dramatice.

Sursa: Radu-tudor.ro

 

Ultimile din

Mergi la SUS