Press "Enter" to skip to content

Iată care este secretul cremei de zahăr ars! Așa trebuie să procedezi ca să-ți iasă rețeta din prima

Ingrediente:1 l lapte; 6 oua;4 linguri de zahar + 6 linguri pentru caramelizat; 1 plic zahar vanilat; 1 lingura faina/amidon

Mod de preparare:

Se pun ouale, zaharul, faina intr-un castron si se amesteca cu grija sa nu faca spuma. Se toarna laptele caldut si se amesteca.

Separat intr-o cratita se pun 6 linguri de zahar si se caramelizeaza la foc mic. Se rasuceste cratita cu grija astfel incat caramelul sa „tapeteze” peretii.

Se toarna cu grija amestecul de oua si lapte, se baga la cuptor la foc mic timp de aproximativ 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea, adica se inteapa crema cu o scobitoare si daca aceasta este curata inseamna ca crema este gata.

Se lasa sa se raceasca bine si se serveste alaturi de putin sirop.

Sursa: culinarbzi.ro

Trimite prietenilor
Creare Site Web by O24.RO