Hubei: Perioada de incubație a coronavirusului este de 27 de zile. Perioada mare de incubație complica eforturile de a ține sub control epidemia

in Sanatate de

Un bărbat în vârstă de 70 de ani din provicia chineză Hubei a fost infectat cu noul coronavirus, însă a prezentat simptome de abia 27 de zile mai târziu, au anunțat oficiali ai guvernului local, potrivit Reuters, citat de Mediafax. Asta înseamnă că perioada de incubație a virusului ar putea fi mai lungă de 14 zile.

O perioadă mai mare de incubație ar putea complica eforturile de a ține sub control epidemia care a ucis până acum peste 2.000 de persoane și s-a răspândit în afara Chinei.

Bărbatul, identificat doar după numele său de familie, Jiang, se întorcea pe 24 ianuarie cu mașina în Shennongjia, aflat în nord-vestul Hubei, din estul Ezhou, unde s-a văzut cu sora sa care fusese infectată, potrivit anunțului pus sâmbâtă pe site-ului guvernului Hubei, provincia care a fost epicentrul virusului.

El a prezentat simptome de febră pe 20 februarie și testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv, o zi mai târziu, conform declarației guvernului.

Autoritatea de sănătate din Hubei a raportat alte 99 de decese din cauza coronavirusului în cursul zilei de sâmbătă, ducând numărul morților în provincie la 2.346, scrie CNN.

Autoritățile Hubei au confirmat, sâmbătă, alte 630 de cazuri de virus în Hubei, inclusiv 32 de cazuri într-o închisoare. Numărul total de cazuri în epicentrul focarului a ajuns la finalul zilei la 64.084.

În prezent sunt 40.127 de pacienți internați în Hubei, dintre aceștia 1.845 sunt în stare critică. Alte 15.299 de persoane infectate cu coronavirus au fost externate de la izbucnirea epidemiei.

Numărul de decese la nivel global a ajuns la 2.458. Dintre acestea, 17 au fost înregistrate în afara Chinei continentale.