Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Hamza Bendelladj. Robin Hood al zilelor noastre! Hackerul care a jefuit de 4 miliarde de dolari 217 banci iar banii i-a donat in Africa si Palestina

in Curiozitati de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Hamza Bendelladj este un hacker algerian, cunoscut ca „Robin Hood” al zilelor noastre. 

S-a născut în 1988 și, la vârsta de 28 de ani, a devenit unul dintre cei mai căutați oameni de Interpol și FBI.

A fost acuzat de spargerea online a peste 200 de bănci americane și diferite instituții.

A conceput un virus atât de puternic, încât a reușit performanța de a infesta mai bine de 1,4 milioane de calculatoare. Mii de site-uri europene au fost afectate de atacurile sale.

Ulterior, tânărul a donat suma de 280.000.000 de dolari unui ONG palestinian, pentru a ajuta țara să se ridice din sărăcie. Apoi a ajutat și organizații din Africa.

Pentru toate ilegalitățile comise, Hamza a fost condamnat la 65 de ani de închisoare. A riscat inclusiv pedeapsa cu moartea, dar o petiție făcută de susținători l-a scăpat de asta.

Acum, Hamza este cunoscut în toată lumea ca fiind „Robin Hood al timpurilor noastre”. Uneori i se spune „Hackerul fericit”, fiindcă indiferent de acuzații sau pedepsele legii, tânărul este mereu la fel de zâmbitor și mândru de ce a făcut.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS