Gustos și sănătos, bun și pentru cei mici – Jeleuri de casă moi și delicioase

in Retete

Gustos și sănătos, bun și pentru cei mici – Jeleuri de casă moi și delicioase – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

200 ml suc de portocale
200 ml apă
10 linguri suc de lămâie
300 g zahăr
2 linguri coajă de portocale
2 linguri coajă de lămâie
40 g gelatină
Mod de preparare:

  1. Pentru început, punem gelatina la hidratat în suc de portocale.
  2. Într-un bol separat, amestecăm apa cu zahăr. Adăugăm coaja de portocale și lămâie și punem amestecul la fiert la foc mic.
  3. După ce am obținut o compoziție omogenă, luam amestecul de pe foc și adăugăm gelatina topită.
  4. Turnăm amestecul într-o formă specială de silicon.
  5. Acoperim cu o folie alimentară și punem forma la frigider pentru 9-10 ore.

Să le savurați cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Fursecuri cu gem gustoase, fragede și ușor de preparat – Năsturași cu dulceață

Fursecuri cu gem gustoase, fragede și ușor de preparat – Năsturași cu dulceață – Merg de minune cu o cană de ceai fierbinte sau cu o cafea bună…

Ingrediente pentru 5 porții

130 g făină
110 g unt aflat la temperatura camerei
1 ou
50 g zahăr tos
1 fiolă esență de vanilie
puțină sare
80 g amestec de nucă
migdale
100 g dulceață de căpșuni/zmeură
Cum se prepară?

  1. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Mixăm untul cu zahărul până când obținem un amestec cremos și deschis la culoare (4-5 minute). Apoi adăugăm gălbenușul de ou și mixăm încă un minut…
  3. Combinăm făina cu sarea după care adăugăm câte o lingură peste amestecul de unt. Amestecăm până când făina este încorporată perfect. Dacă aluatul obținut este prea moale și nu poate fi modelat, îl introducem în frigider 20 de minute.
  4. Prăjim amestecul de nuci și migdale, după care mărunțim totul cu ajutorul unui robot de bucătărie.
  5. Formăm bile cu diametrul de 3 cm. Dăm fiecare bilă prin albuș și apoi prin nucile măcinate.
  6. Așezăm bilele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt după care le presăm cu degetul mare astfel încât să formăm o adâncitură. În acestă adâncitură punem 1-2 lingurițe de dulceață.
  7. Dăm fursecurile la cuptor pentru 12-15 minute. După ce le scoatem din cuptor, le lăsăm la răcit în tavă 5 minute.

Din cantitățile date vă ies în jur de 10 bucăți. Savurați cu drag!


Loading...