Gustos și sănătos, bun și pentru cei mici – Jeleuri de casă moi și delicioase – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
200 ml suc de portocale
200 ml apă
10 linguri suc de lămâie
300 g zahăr
2 linguri coajă de portocale
2 linguri coajă de lămâie
40 g gelatină
Mod de preparare:
- Pentru început, punem gelatina la hidratat în suc de portocale.
- Într-un bol separat, amestecăm apa cu zahăr. Adăugăm coaja de portocale și lămâie și punem amestecul la fiert la foc mic.
- După ce am obținut o compoziție omogenă, luam amestecul de pe foc și adăugăm gelatina topită.
- Turnăm amestecul într-o formă specială de silicon.
- Acoperim cu o folie alimentară și punem forma la frigider pentru 9-10 ore.
Să le savurați cu drag! Poftă bună!
Încearcă și… Fursecuri cu gem gustoase, fragede și ușor de preparat – Năsturași cu dulceață
Fursecuri cu gem gustoase, fragede și ușor de preparat – Năsturași cu dulceață – Merg de minune cu o cană de ceai fierbinte sau cu o cafea bună…
Ingrediente pentru 5 porții
130 g făină
110 g unt aflat la temperatura camerei
1 ou
50 g zahăr tos
1 fiolă esență de vanilie
puțină sare
80 g amestec de nucă
migdale
100 g dulceață de căpșuni/zmeură
Cum se prepară?
- Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.
- Mixăm untul cu zahărul până când obținem un amestec cremos și deschis la culoare (4-5 minute). Apoi adăugăm gălbenușul de ou și mixăm încă un minut…
- Combinăm făina cu sarea după care adăugăm câte o lingură peste amestecul de unt. Amestecăm până când făina este încorporată perfect. Dacă aluatul obținut este prea moale și nu poate fi modelat, îl introducem în frigider 20 de minute.
- Prăjim amestecul de nuci și migdale, după care mărunțim totul cu ajutorul unui robot de bucătărie.
- Formăm bile cu diametrul de 3 cm. Dăm fiecare bilă prin albuș și apoi prin nucile măcinate.
- Așezăm bilele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt după care le presăm cu degetul mare astfel încât să formăm o adâncitură. În acestă adâncitură punem 1-2 lingurițe de dulceață.
- Dăm fursecurile la cuptor pentru 12-15 minute. După ce le scoatem din cuptor, le lăsăm la răcit în tavă 5 minute.
Din cantitățile date vă ies în jur de 10 bucăți. Savurați cu drag!