Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Grindeanu: „Situația vaccinării chiar devine o urgență…”

in ExtraNews/Sanatate de

   Premierul Sorin Grindeanu a avut o sesiune de discuţii cu producătorii de vaccinuri. El a propus, marilor producători de vaccinuri de pe piața românească o serie de direcții de acțiune pentru a se asigura predictibilitate în procesul aprovizionării cu vaccinuri și pentru a fi preîntâmpinate, pe viitor, potențialele crize.

   Întâlnirea șefului Executivului și a ministrului sănătății, Florian Bodog, cu reprezentanții companiilor Pfizer, MSD România, GSK România și Sanofi a avut loc la Palatul Victoria, în contextul Săptămânii Europene a Imunizării 2017.

Cred că situația vaccinării chiar devine o urgență. Sunt extem de hotărât să rezolvăm împreună această problemă. Mă aștept ca Ministerul Sănătății, împreună cu dumneavoastră, marii producători de vaccinuri, să venim cu soluții extrem de clare și predictibile, încât să nu mai avem probleme anii viitori”, a declarat premierul Grindeanu. Măsurile propuse de șeful Executivului au în vedere instituirea unui sistem eficient de management al vaccinului, modificarea legislației în privința modului de achiziție în cazul vaccinurilor, astfel încât procesul să fie transparent și predictibil; realizarea unui plan multianual al necesarului de vaccinuri în România şi realizarea unui stoc național de vaccinuri pentru situații speciale.

   Reprezentanții producătorilor și-au exprimat disponibilitatea de a lucra împreună cu Guvernul la definitivarea mecanismului care să asigure predictibilitate, flexibilitate și continuitate în aprovizionarea cu vaccinuri şi au subliniat importanța cooperării în planificare, pentru asigurarea în timp util a dozelor de vaccin care ar putea fi necesare.

   Ministrul sănătății, Florian Bodog, a menționat că proiectul Legii vaccinării se află, în continuare, în dezbatere publică și că este deschis tuturor propunerilor, astfel încât să rezulte un cadru legal care să asigure un sistem fluid de aprovizionare cu vaccinuri, precum și informarea corectă a populației în ceea ce privește importanța prevenției.

   Întrevederea cu producătorii de vaccinuri va fi reluată, în aceeași formulă, în aproximativ două săptămâni, pentru prezentarea primelor concluzii și soluții concrete propuse. Grindeanu va mai avea întâlniri, pe aceeași temă, și cu asociații ale medicilor, manageri de spitale, organizații nonguvernamentale și alți reprezentanți ai sistemului de sănătate din țara noastră. (foto: gov.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS