Greu de crezut dar acest loc exista! Orașul uimitor, unde oamenii trăiesc fără politică, fără religie și fără bani.

in Curiozitati/Diverse de

După ce veti citi asta, veți crede că sa întâmplat mult timp în urmă, dar nu. Mai există încă un loc de trăit și nu să spunem pentru peisaj, ci pentru idealurile lor ca o societate care nu respectă standardele la care suntem obișnuiți. În acest oraș nu există bani, nici o religie, nici o politică.

Acesta este cu adevărat un paradis pentru a trăi. Gândiți-vă numai într-un loc unde nu există niciunul dintre acești factori, unde puteți trăi în pace în cele din urmă.

Acest loc există și este numit “Auroville“ (Orașul Zorilor)!

A fost înființat în 1968 și a fost salutat ca un oraș internațional de către UNESCO, deoarece locuitorii lui au peste 50 de naționalități și culturi diferite. Ei coexistă fără nici o problemă, deoarece nu au sistem politic, nu au religie și, în plus, nu folosesc bani și nu trăiesc prin sistemul de schimburi. Auroville este situat în sudul Indiei, in districtul  Viluppuram, statul Tamil Nadu la 150 km de Chennai în Madras.

În acest oraș epic, clădirile se construiesc pe baza unei arhitecturi experimentale, deoarece se schimbă în mod constant. Acest lucru se datorează faptului că aceste structuri încearcă să optimizeze utilizarea energiilor regenerabile și obiectivul lor principal: reutilizarea și reciclare.

Conform wikipedia.org, persoana care a proiectat și a reușit să înființeze acest minunat oraș a fost: Mirra Alfassa, mai cunoscută sub numele de “Mama”.

“Ar trebui să existe un loc pe Pământ pe care nici o națiune să nu-l poată revendica ca fiind proprietatea lor. Unde toate ființele umane de bunăvoință, care au o aspirație sinceră, ar putea trăi liber ca cetățeni ai lumii, ascultați de o singură autoritate, aceea a adevărului suprem. Un loc de pace, concordanță și armonie în care tot instinctul de luptă din om a fost folosit exclusiv pentru a depăși cauza suferințelor și a nenorocirilor lor, pentru a-și depăși slăbiciunile și ignoranța și a triumfa peste limitele și dizabilitățile lor. Un loc în care nevoile spiritului și interesul progresului înainte de satisfacerea dorințelor și pasiunilor sau căutarea plăcerii și bucuriei materiale “a fost ideea lui Alfassa.

Acest oraș se poziționează ca un model de eco-oraș durabil. Este o metodă dezvoltată de multi-culturi, care combină pomi fructiferi, câmpuri de porumb și livezi, organizate în 15 ferme, ajungând la o suprafață de 160 de hectare. În acest fel, ei asigură multă hrană, furnizând astfel populației. În aceste ferme lucrează 50 de săteni și 300 de vecini, producând 2% orez și cereale consumate și 50% legume.